Начало Автомобилни новини Фолксваген са Nо 1 при новорегистрираните лекотоварни автомобили в Европейската икономическа зона

Фолксваген са Nо 1 при новорегистрираните лекотоварни автомобили в Европейската икономическа зона

112
0

311.594 новорегистрирани автомобили от класа „малък градски ван” и Транспортер – това сочат резултатите за 2007 г. за Фолксваген Лекотоварни автомобили. С пазарен дял от 14,6 % в Европейската икономическа зона, вкл. и Швейцария, марката достига за първи път до върха на статистиката на новите регистрации при лекотоварни автомобили до пет тона.
Това означава, че новите регистрации са с 5.9 % повече в сравнение с предходната година, когато възлизаха на 294 346 предадени автомобила.

„Успехът на Фолксваген Лекотоварни автомобили доказва, че нашите клиенти се доверяват на високото качество на продуктите, както и на технологичната и икономическа добавена стойност на нашите разработки”, коментира Щефан Шалер, говорител на Управителния съвет на Фолксваген Лекотоварни автомобили.

Лидер в броя на новите автомобили и през 2007 г. отново е Транспортер, който достигна пазарен дял от 23,2 %. Caddy заема трета позиция в своя сегмент с 14,7%. Пазарният дял на Crafter е 5,7 %.
Най-значителен ръст отбелязват продажбите на нови автомобили в Холандия, Великобритания, Швеция и източноевропейските пазари.

„Особено съм доволен от факта, че се радваме на клиентски интерес към цялата ни моделна гама в Европейската икономическа зона. Това ни стимулира и занапред да продължаваме, съвместно с нашите партньори, да изпълняваме желанията на клиентите ни.”, каза Харалд Шомбург, член на Управителния съвет на Фолксваген Лекотоварни автомобили. „Сигурни сме, че и с успешното въвеждане на пазара на Caddy Maxi, както и с увеличените производствени капацитети на Crafter, ще продължим да следваме този успешен курс”.