Начало Рали Фолксваген създадоха нов тим за Микелсен

Фолксваген създадоха нов тим за Микелсен

45
0
Андреас Микелсен

Фолксваген регистрираха свой нов заводски отбор – Фолксваген Моторспорт II – специално за Андреас Микелсен. Норвежецът ще дебютира в световния рали шампионат следващия месец в рали Португалия. Като част от такъв тим 23-годишният двукратен IRC шампион ще може да печели точки и за конструкторския шампионат, както и за класирането при пилотите.

Третата кола си беше планирана, но избрахме да създадем отбор с един автомобил, за да дадем възможност на Андреас да направи достатъчно тестове и да не му се налага да си дели Поло-то с останалите състезатели – обясни тийм мениджърът на Фолксваген Свен Смийтс. – Освен това за нас като екип бе далеч по-добре да разполагаме с достатъчно пространство и вариантът с отбор с една кола бе много по-интересен.

Микелсен кара в тренировките преди рали Мексико (трети кръг от световния шампионат за 2013 г.), но си тръгна преди надпреварата да е стартирала. Сега му предстои доста тежка тренировка – 60-километрово крос-кънтри ски състезание в родината му Норвегия. Автомобилният пилот ще се подготви с двама специалисти в дисциплината, които ще го учат как да се справи с изпитанието.

Много е трудно да си тръгнеш без да караш в ралито, тъй като харесвам страната (Мексико – б.р.) и ми се щеше да остана. Понастоящем обаче съм съсредоточен върху Португалия, така че всичко е наред. Сега се връщам вкъщи и започвам да тренирам. Досега не съм карал крос-кънтри, това е нещо напълно ново за мен и трябва да науча техниката – обясни Андреас.