Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия не достигнали Q3, за да не се налагат да...

Във Форс Индия не достигнали Q3, за да не се налагат да стартират с гуми хиперсофт

51
0

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон целенасочено не са стигнали до участие в 3-ата част на квалификацията, за да не се налага да стартират с гумите хиперсофт.

Това заяви мексиканецът след края на сесията, в която той и Окон се класираха 13-и и 11-и и ще имат свободен избор на типове гуми утре в състезанието.

Ако бяха стигнали до 3-ия сегмент, те трябваше да стартират в надпреварата с тип, с който са направили най-бързия си тур в Q2, а именно хиперсофт. Тези гуми обаче се износваха много бързо през целия уикенд досега. За да не потеглят с тях, пилотите на водещите 3 тима – Ред Бул, Мерцедес и Ферари преминаха през Q2 с ултрасофт.

„Имахме темпото да стигнем до 3-ата част, но не смятахме, че си струва рискът да стартираме с хиперсофт, каза Перес. – И да потеглим в състезанието с по-твърди гуми би трябвало да ни даде предимство утре. Избрахме по-добрата стратегия спрямо по-предната стартова позиция. Единствено съжалявам, че Алонсо е пред мен.“

Око, от своя страна добави: „11-оот място означава, че ще мога да избера гумите, с които да стартирам и имам повече възможности за стратегия. Надявам се, че подходът ни ще се отблагодари утре. Можехме да сме по-напред в решетката, ако използвахме хиперсофт, но съм доволен от избора ни.“