Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Руска компания постави под съмнение придобиването на Форс Индия от консорциум на...

Руска компания постави под съмнение придобиването на Форс Индия от консорциум на Строл

58
0
Естебан Окон,Серхио Перес,Форс Индия

Руската химическа компания Uralkali постави под съмнение придобиването на екипа на Форс Индия от консорциум, воден от Лорънс Строл. Канадецът, който е един от най-богатите хора в света и е баща на Ланс Строл, на практика спаси тима, след като той влезе във фалит с решение на Върховния съд в Лондон.

Конкретната процедура позволяваше тимът да продължи да работи, докато бъде сключена сделка за продажбата му. В последствие екипът, който бе собственост на Виджай Маля, бе купен от консорциума на Строл.

Според Дмитрий Мазепин, който е заместник-шеф на борда на директорите на Uralkali и баща на Никита Мазепин, тестпилот на Форс Индия, придобиването на тима от консорциума на Строл не е станало в най-добрия интерес на акционерите на тима, кредиторите и на спорта като цяло.

Uralkali твърди, че е събрал екип от професионалисти – адвокати, счетоводители, експерти по несъстоятелност и специалист по Формула 1, за да подготвят и изложат конкурентно предложение за купуването на Форс Индия. Екипът е бил воден от независимия директор на Uralkali Пол Остлинг. Смята се, че специалистът е бившият шеф на Макларън Мартин Уитмарш.

От компанията са заявили, че се надяват на честен и прозрачен процес на наддаване, за да бъдат осигурени еднакви възможности за всички кандидат-купувачи. Предложението на Uralkali обаче е било отхвърлено, тъй като не е бил спазен срока за подаване на оферти. А според руснаците спазването на крайния срок на практика е било непостижимо заради това, че е трябвало да бъде получено съгласието за офертата от 13 индийски банки и британския съд.