Ford подновява производството си в Европа

211
0

Ford потвърди, че ще поднови производството в повечето си основни европейски заводи на автомобили и двигатели от 4 май. Това ще стане поетапно в Заарлуис и Кьолн в Германия, Валенсия в Испания и в Крайова, Румъния.

„Трябва да се подготвим за нова среда, след като преминем първоначалния пик на пандемията от коронавируса в Европа. Основният приоритет в нашия план за връщане към работа е прилагането на глобалните стандарти на Ford за физическо дистанциране и засилено спазване на протоколите за здраве и безопасност на работното място. Нашите служители трябва да знаят, че предприемаме подходящи стъпки, за да гарантираме доброто им състояние на работното място“, заяви президентът на Ford of Europe Стюарт Роули.

Производството ще започне с приоритет на поръчаните вече автомобили за клиенти от дилърите

Постепенно ще се увеличава през следващите няколко месеца преди да се достигне пълен капацитет.

Изискване за всеки, който влиза в сграда на Ford, ще е да използва предоставена от компанията маска за лице. Щит за лице ще се изисква в конкретни производствени позиции и ситуации, при които изискванията за физическо дистанциране не могат да бъдат приложени. Ще се измерва температурата със сканиращо оборудване, отговарящо на местните или национални разпоредби и препоръки. Ford проектира работните зони така, че да осигури физическо дистанциране. Въведени са мерки за намаляване струпването на служители по възлови места в сградите на компанията. На служителите се предоставя комплект, съдържащ маски за лице за еднократна употреба, термометър за многократна употреба и други хигиенни предмети.

Ford ще произведе защитни маски за служителите във всички заводи в Европа

Те ще са задължителни за всички работници или посетители на територията на сградите на компанията в унисон с глобалния протокол за безопасност на бранда. По този начин концернът подпомага и увеличеното търсене на подобни продукти и лични предпазни средства.

Служителите в непроизводствените райони също ще започнат да се връщат поетапно на работа от 4 май. Приоритет ще бъде даден на тези, които използват специализирано оборудване, достъпно само на територията на Ford, като апарати за тестване на превозни средства. Други служители, които могат да работят дистанционно, ще продължат да го правят и в момента.