Начало Автомобилни новини Ford Ranger Raptor със специално оборудване за Frontex

Ford Ranger Raptor със специално оборудване за Frontex

196
0
Ford Ranger Raptor за Frontex

Мото-Пфое започна доставката на 250 автомобила със специално предназначение за Европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex.

През юли в централата на Frontex* бяха доставени първите от общо 250 броя Ford Ranger Raptor. Останалите ще постъпят на служба до края на септември. Машините са специално оборудвани за нуждите на Frontex. Те са предназначени да повишат капацитета на агенцията в операции, извършвани в най-суровите и тежки условия на територията на целия Европейски съюз. Същевременно автомобилите трябва да осигуряват комфорт и безопасност за служителите, които ще ги ползват.

Голяма част от пикапите ще бъдат базирани в България. Тук те ще подкрепят усилията на Гранична полиция в опазване на българската и европейска граница. Постъпването на Ford Ranger Raptor в парка на Frontex ще подпомогне служителите, които изпълняват мисии в подкрепа на опазването на европейските граници и ще увеличи способностите на европейската агенция в помощ на националните гранични патрули.

Проходимост, издръжливост и защита

„Ford Ranger Raptor няма аналог, защото предоставя едновременно мултифункционалността на пикап, специално окачване, гуми и системи за тежък офроуд, динамика на спортен автомобил, издръжливост и надеждност“, твърдят вносителите.  Машините са екипирани допълнително с усъвършенствани системи, които повишават сигурността, комфорта и възможностите на Raptor. Целта е да бъде осигурена най-добрата мобилност независимо от терена или времето.

Мото-Пфое оценява поръчката като изключителен успех за фирмата и за България. Според вносителя тя е доказателство, че български доставчик може да посрещне и надхвърли най-стриктните изисквания и очаквания.

 

* Frontex — Европейската агенция за гранична и брегова охрана — е създадена през 2004 г., за да подпомага държавите — членки на ЕС, и асоциираните към Шенген държави в защитата на външните граници на пространството на ЕС за свободно движение.