Начало Рали Форд с рекорд на рали Уелс

Форд с рекорд на рали Уелс

47
0
Яри-Мати Латвала

Световният рали шампионат за 2011 г. приключи и победителите пак са Себастиен Льоб и Ситроен, но за Форд остана малка утеха – марката постави нов рекорд в последния кръг от сериите във Великобритания. 8 от първите 10 в надпреварата бяха пилоти с Фиеста RS WRC – начело с победителя Яри-Мати Латвала и подгласниците му на подиума Мадс Остберг и Хенинг Солберг. Останалите състезатели бяха Матьо Уилсън, От Танак, Евгени Новиков, Денис Куиперс и Кен Блок (заели позициите от пета до девета).

Досегашният рекорд се споделяше от Форд и Ланча – за 7 коли в първите десет от състезание.

Първата победа на Яри-Мати за сезона направи ралито наистина специално, но да поставим нов рекорд с 8 автомобила в топ 10 съвсем допълни картината – сподели Малкълм Уилсън. – Представянето на Латвала, както и на останалите пилоти плюс издръжливостта на другите осем коли са невероятно окуражаващи.

Моторспорт директорът на Форд Европа Жерар Куин също бе изключително радостен от постижението, като заяви, че то демонстрира силните страни и възможностите на Фиеста-та. Той допълни, че представянето е плод на упоритата работа и неповторимата отдаденост на всички, независимо дали са от заводския отбор или от частните екипи.