Начало Formula E News Формула Е остава в Берлин за още два сезона

Формула Е остава в Берлин за още два сезона

253
0
Формула Е, Берлин
снимка, Формула Е

Формула Е остава в Берлин за още два сезона. Това стана ясно след като електрическият шампионат удължи договора с организаторите на състезанието на бившето летище Темпелхоф. 

Подписаното ново споразумение беше отбелязано с посещението на кметицата на Берлин Франциска Гифи. Тя присъства на осмия кръг от сезона във Формула Е в немската столица. Също така връчи и трофея на победителя във второто състезание Ник де Врийс.

Гифи се срещна с основателя и председател на Формула Е Алехандро Агаг, главния изпълнителен директор Джейми Рийгъл, както и с главния директор и съосновател на Формула Е Алберто Лонго. Това се случи на стартовата решетка на неделната надпревара в Берлин.

„Радваме се, че световният шампионат ABB FIA Formula E ще се проведе в нашата столица за осми път“, каза Фини. „Берлин е единственият град, който присъства в календара на състезанието всяка година от първия сезон през 2014-2015. Емблематичното летище Темпелхоф бе мястото на събитието за седми път от началото на шампионата.“

„Пистата бързо се превърна в една от най-известните във Формула Е. Затова се радвам, че бе гарантирано провеждането на надпреварата през следващите две години.“

„Формула Е не само ни предлага вълнуващи електрически състезания. Също така е важна платформа за популяризиране на технологични и устойчиви иновации, които могат да улеснят прехода ни към по-зелено и електрическо бъдеще, завърши кметицата на Берлин.

Германската столица прие цели 6 състезания през 2020 г. поради пандемията от коронавирус. Бившето летище Темпелхоф е било домакин на всички надпревари във Формула Е с изключение на 2016 г. Тогава състезанието се проведе на друга улична писта, разположена около булевард Карл Маркс.