Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай отрича да е виновен за оттеглянето на Супер Агури

Фрай отрича да е виновен за оттеглянето на Супер Агури

54
0

Главният изпълнителен директор на Хонда във Формула 1 Ник Фрай категорично отрече да е виновен за оттеглянето на тима на Супер Агури от световния шампионат. Той също така опроверга информациите, че се е обадил на Бърни Еклестън и организаторите на Гран при на Турция, за да им каже, че отборът на Агури Сузуки няма да участва в надпреварата.
Мисля, че би било крайно самонадеяно хората да мислят, че контролирам кой да влиза в падока – заяви Фрай. – Бърни знаеш какво става и е взел своето решение. Би трябвало да можете да разберете желанието му да изчака взимането на решение преди да реши да пусне хората вътре.
По отношение обвиненията от страна на немския бизнесмен Франц Йозеф Вигл, CEO-то на Хонда намекна, че компанията му не е била достатъчно сериозна, за да бъде дългосрочен партньор на Супер Агури.
Шефът на тима Рос Браун от своя страна бе категоричен, че е срамота отбор така да си тръгва от Гран при:
Не можем да си позволим да загубим [и друг] отбор. Според мен те (Супер Агури –б.р.) показаха много силен характер, работиха страшно много през изминалите две години. Срамота е, че не успяха да намерят финансите, за да продължат.
Браун след това защити Фрай, като обясни, че е видял единствено усилия да се помогне на Агури Сузуки и отбора му от страна на главния изпълнителен директор.