Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан намекна, че не наказаха Хамилтън заради факта, че е претендент за...

Грожан намекна, че не наказаха Хамилтън заради факта, че е претендент за титлата

70
0

Ромен Грожан намекна, че Люис Хамилтън не бе наказан за това, че му попречи в третия квалификационен сегмент на пистата Силвърстоун заради факта, че е претендент за титлата във Формула 1.

Пилотът на Хаас изрази недоволството си още по време на сесията. От тима му са изчислили загубата на 0,35 секунди. Стюардите на Гран при на Великобритания обаче постановиха, че няма да предприемат по-нататъшни действия по случая. В решението им се казва, че присъствието на Хамилтън пред Грожан може да е повлияло на френския пилот, но англичанинът не му е попречил.

„Изненадан съм от формулировката“, заяви Грожан. „Ако да загубиш между 0,3 и 0,4 секунди в завой означава, че не са ти попречили, то аз съм много изненадан. Според мен това решение отваря вратата за истински хаос в квалификациите при положение, че правилата са наистина ясни. Знам, че се води битка за титлата, но ние се борим също толкова упорито, а на мен тази възможност ми бе отнета днес. Може би санкцията щеше да е различна, ако ставаше дума за друг пилот. Понякога наистина се създава усещане, че има два типа решения.“

Ромен повтори, че битката за титлата е важна, но това не означава, че останалите влагат по-малко усилия.

„Трудихме се изключително упорито, а аз изгубих 0,35 сек в два завоя. Следващия път да не трябва да тикна предното си крило в дифузьора, за да демонстрирам, че пречи… Правилата са много ясни, а при 10 коли на трасето в Q3 не би трябвало да се стига до подобни проблеми“, допълни Грожан.