Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: И двамата със Сайнц чакаме да видим какво ще се случи,...

Гасли: И двамата със Сайнц чакаме да видим какво ще се случи, нищо не е решено

48
0
Карлос Сайнц,Пиер Гасли

Името на Пиер Гасли често е спрягано за кокпита, който се освободи в Ред Бул след решението на Даниел Рикиардо да напусне тима. 22-годишният французин е убеден, че може да се справи.

„Бърз съм, ще получа шанса си. Трябва да се съсредоточа, да запазя скоростта си, всичко останало ще се подреди. Всичко зависи от това как гледаш на нещата. От една страна са пилотите, които не стигнаха до първия отбор, но може да видиш какво се случи с [Макс] Верстапен, [Себастиан] Фетел, Рикиардо. Да, бих искал да съм в Ред Бул догодина, но не мисля твърде много за това. Доволен съм от сезона си с Торо Росо досега, радвам се, че съм във Формула 1. А и мисля, че понастоящем нищо не е решено. Карлос [Сайнц] се намира в подобна на моята ситуация. И двамата чакаме да видим какво ще се случи”, обясни Гасли пред испанския вестник Марка.

2018 г. е първият пълен сезон във Формула 1 на французина, който бе на почивка на Закинтос в Гърция. Той дебютира в Гран при в Малайзия през 2017-а. Понастоящем е 13-и в генералното класиране с 26 точки след четвърто място в Бахрейн, седмо в Монако и шесто в Унгария. Сезонът върви добре за Гасли и той е готов дори да остане в Торо Росо.

„Това на практика е първата ми състезателна година в F1, на 22 съм, така че бих бил доволен и да остана в Торо Росо, ако имат нужда от мен. Но желанието ми е да се боря за титла колкото се може по-скоро, разбира се”, допълни французинът.

Сайнц е смятан за най-логичния заместник на Рикиардо, но се говори, че вероятно ще се присъедини към Макларън. При това положение Гасли е най-удобният вариант за Ред Бул, тъй като е от академията им за млади пилоти и най-лесно би направил прехода.

Междувременно Фернандо Алонсо реагира на слуховете, че може той да отиде в тима от Милтън Кийнс. С много смях той нарече възможността за негово присъединяване към Ред Бул „летен хит” и сложи хаштаг „не, благодаря”.