Начало Други Гамата зимни гуми на Nokian Tyres 2017

Гамата зимни гуми на Nokian Tyres 2017

181
0

Въпреки че навън времето е все още лятно, време е да помислим за „зимните обивки“ на нашия автомобил – гумите. Зимните гуми Nokian WR предлагат виртуозна комбинация от безопасно и безгрижно удоволствие при шофиране. Освен надеждно представяне при променливите метеорологични условия в Централна Европа, премиум гумите на финландския производител щадят околната среда благодарение на последните технологични разработки на компанията.

Nokian WR A4е премиум зимна гума за спортни автомобили, която комбинира максимална стабилност в завоите и подобаващо сцепление през зимата. Моделът предлага балансираност при шофиране в бързопроменящите се условия на цетралноевропейската зима. Nokian WR A4 реагира бързо и прецизно на корекциите на волана и същевременно запазва ниски нива на шум. Отличното поведение при завиване и надеждното сцепление с пътната настилка се дължат на последните иновации при създаване на автомобилни гуми. Освен това гумата има ниски нива на съпротивление при търкаляне, следователно отлична горивна ефективност и намалени нива на вредни емисии.

Основни характеристики са: подобрено сцепление върху суха, мокра и заснежена настилка, технология за ефективност на ламелите Functional Performance Siping, екстремна стабилност и балансирано представяне при високи скорости, максимален комфорт.

Nokian WR D4 е шампион по отношение на сцеплението, чийто уникални иновации позволяват безопасно и балансирано шофиране на мокри и заснежени пътища. Това е и първата в света зимна гума, която предлага сцепление на мокро клас A по европейската скала за етикетиране на гумите. Последната технология на Nokian Tyres за оптимизиране на протекторните блокове и двойната силика смес дават контрол при завиване, здраво сцепление и превъзходна горивна ефективност.

Основни характеристики са:  невиждано досега сцепление на мокри, сухи и заснежени пътища; усещане за изключителна стабилност и баланс при шофиране; ефикасно предотвратяване на аквапланинга при киша и вода; ниско съпротивление на търкаляне, грижа за околната среда  и икономии на гориво.

Nokian WR D3, разработена за променливите зимни условия на Централна Европа, е разумен избор за малки и средни семейни автомобили, както и за водачи, които ценят икономичното и безопасно шофиране. Предотвратяването на аквапланинга при киша е основен приоритет в процеса на проектиране: полегатият, стъпаловиден преден ръб на протекторните блокове изхвърля водата и кишата извън каналите на гумата. Охлаждащият дизайн на ламелите на гумата Cool Touch Design свежда до минимум триенето и загряването, причинени от ненужното движение на протекторните канали. По-ниското съпротивление на търкаляне на гумата означава по-нисък разход на гориво и по-малки емисии на въглероден диоксид. Основни характеристики са: надеждна върху мокри, сухи и покрити с киша пътища; ефикасно предотвратяване на аквапланинга при киша и вода; ниско съпротивление на търкаляне, защита на околната среда и икономии на гориво.

Nokian WR SUV 3 – Отличникът върху сняг и киша

Първата зимна гума в света, която покрива стандартите на най-високия възможен клас А (размер 265/50 R19 V) по официалната скала на ЕС по отношение на ефективното сцепление на мокра повърхност и икономия на гориво. Тази зимна гума може да намали спирачния път с до 18 метра на мокра настилка и да понижи разхода на гориво с до 0,6 л / 100 км. Направена от двойната каучокова смес със силика Twin Trac SUV Silica, тя гарантира невероятно сцепление през зимата, докато революционната Nokian Aramid Sidewall технология предпазва борда на гумата от дълбоките трапове и неочаквани препятствия, които предлага зимата.

 

Висококачествената SUV гума Nokian WR SUV 3 е у дома си в променливите зимни условия на Европа благодарение на превъзходното зимно сцепление и отзивчивост при управление. Nokian WR SUV 3 предотвратява пързалянето върху вода и киша и се справя надеждно с всички изненади, подготвени от зимата. Тя има ниско съпротивление на търкаляне и запазва баланс както върху сняг, така и при лапавица и суха пътна настилка.

Основни характеристики са: предотвратява много ефикасно аквапланинга при киша и вода; отлична управляемост както върху заснежени, така и върху сухи настилки; изключително сцепление върху мокри настилки; стабилен контрол на управлението при всякакви обстоятелства.

Nokian WR C3се справя с екстремните зимни условия благодарение на прецизното си зимно сцепление. Тази гума е разработена за универсална употреба при лекотоварни автомобили и ванове и осигурява безопасност, издръжливост и лекота при пътуване по улиците и междуградските пътища на Централна Европа. В допълнение към комфорта на шофиране като при лек автомобил и много ниското съпротивление при търкаляне, Nokian WR C3 оптимизира характеристиките за повишена безопасност на управление по заледени, заснежени и мокри пътни настилки. Основни характеристики са: максимална безопасност и комфорт през зимата; прецизно и стабилно управление; отлична износоустойчивост, дори при тежки натоварвания.

Nokian Weatherproof – Отвъд четирите сезона

Nokian Weatherproof

Гумите Nokian Weatherproof предлагат първокласна безопасност, отлични характеристики и издръжливост за целогодишна употреба. Тази нова гама от всесезонни гуми съчетава надеждна безопасност през зимата с прецизната устойчивост при шофиране и стабилната управляемост на летните гуми Nokian. Всички размери са маркирани със символа „снежинка“ (3PMSF), който указва, че гумите са официално одобрени за зимна употреба. Търкалящите се с лекота гуми Nokian Weatherproof намаляват също така и разхода на гориво и емисиите на CO2.

Nokian Weatherproof SUV

Удобната и издръжлива Nokian Weatherproof SUV предлага отлична управляемост върху заснежени и чисти пътища и дори върху винаги коварната киша. Съставът на протектора е разработен специално за по-мощните SUV автомобили. Тиха и с икономичен разход на гориво през всеки сезон.

Nokian Weatherproof C

Здравата Nokian Weatherproof C се справя с тежките натоварвания на колелата стабилно и балансирано. Тази всесезонна гума с първокласни характеристики е изключително издръжлива и с равномерен профил на износване. Тя се справя много добре в киша и сняг. Nokian Weatherproof C се предлага с различни модели протектори за по-големи автомобили и по-малки натоварвания. Симетричният, стреловиден рисунък на протектора при лекотоварните автомобили гарантира добро сцепление върху мокри и заснежени пътни настилки. При по-леките ванове персонализираният асиметричен протекторен рисунък намалява риска от аквапланинг и повишава комфорта.