Начало Картинг Гърков, Пенов, Михайлов и Младенов на първа позиция за Купа Кюстендил

Гърков, Пенов, Михайлов и Младенов на първа позиция за Купа Кюстендил

165
0

Любомир Гърков, Христо Пенов, Александър Михайлов и Христо Младенов ще стартират от полпозишън в класовете Senior/KZ Open, Rotax Junior/125 Open, Mini  и Mini BG за Купата на Кюстендил по картинг. Днес се проведоха квалификациите в 4-те категории.

При най-големите Гърков спечели убедително сесията с аванс от 0.725 сек пред Любомир Маринков. Трети остана Марио Златков, следван от Васил Димитров и Виктор Йосифов. Своята машина от KZ покара и дългогодишният пилот на писта и в картинга Цветан Илиев (на снимката горе), който обаче не се включи в официалната сесия за място на старта.

По време на тренировките се включи и шампионът в KZ за тази година Юлиан Серафимов, който се качи в картинга от клас DD2 на Кирил Димитров. Серафимов постигна отлични резултати, с оглед на това, че не бе карал от много години машина от този клас.

В Rotax Junior/125 Open над всички бе шампионът за тази година Христо Пенов, който дори успя да постигне по-добро време от това на Гърков с 0.1 сек. Втори остана Паоло Христов, а трети Дейвид Митов.

В Mini полпозишъна грабна Александър Михайлов, следван от правещия голям прогрес в последно време Мариян Бондиков. Каращият за първи път машина от Mini в официално състезание Юлиан Димитров завърши 3-и.

В Mini BG първата позиция е за Христо Младенов, който изпревари с едва 64 хилядни Андрей Георгиев. Тройката допълни Николай Причкапов.