Начало Рали Галерия: Пилотите на Форд си организираха необичаен състезателен ден

Галерия: Пилотите на Форд си организираха необичаен състезателен ден

54
0

Насър ал Атия реално участва в Олимпийските игри в Лондон тази година, но екипът на Форд реши да не изостава и си организира свое минисъбитие, на което пилотите на отбора, навигаторите им и специални гости демонстрираха уменията си извън трасето. Състезанията се проведоха в европейската база на тима в Дънтън и дейни участници във всички тях бяха титулярите Петер Солберг и Яри-Мати Латвала. А избраните дисциплини обикновено се практикуват от децата в основните училища във Великобритания, но някои от тях затрудниха хората на Форд.

Латвала, Солберг и От Танак спечелиха по две състезания всеки. Решаващо се оказа надбягването, при което участниците трябва да опазят цяло яйце в лъжица. Краен победител излезе Солберг, но от страна на съперниците му имаше протести заради подозрения, че е залепил яйцето за лъжицата си преди надпреварата.

Беше наистина забавен ден. Всички сме страшно конкурентно настроени и дори може би използвахме повече тактика, отколкото по време на ралитата – засмя се норвежецът накрая. – Имаше и известно мамене. Не от мен, разбира се! Но всичко премина в чудесно настроение.

Сега обаче пилотите оставят настрани необичайните занимания, тъй като провеждат подготовка за следващия кръг от световния рали шампионат – рали Финландия (2-4 август).