Начало Картинг Гърков, Арсов и Дешков стартират първи в Хасково

Гърков, Арсов и Дешков стартират първи в Хасково

212
0
Любомир Гърков
Любомир Гърков (вляво)

Любомир Гърков, Данислав Арсов и Алекс Дешков ще стартират първи в своите категории Rotax Max/No Gear Open, Mini и Mini BG в утрешните първи състезания от втория кръг на Националните картинг серии, който се провежда в Хасково. Квалификациите и квалификационните маншове се проведоха днес при слънчево и доста топло време.

В клас Mini BG всички сесии преминаха под пълното превъзходство на Александър Дешков. В квалификацията той изпревари с 1 секунда македонския състезател Стефан Стефановски. Трета остана Ивон Симеонова. В квалификационните маншове Дешков остави далеч зад себе си македонския състезател, който и в двата завърши на 2-о място.

В първия манш трета финишира Ивон Симеонова, но след наказание от 10 сек за сблъсък със Стефановски, тя бе класирана 4-а, а 3-и стана Виктор Олегов. Във втория манш Ивон също пресече финалната линия 3-а, но този път бе дисквалифицирана поради технически причини – задната зъбчатка се оказа 85 мм вместо 77 мм, както трябва да е според правилата. Така 3-и бе класиран Христо Ковачи.

Александър Дешков
Александър Дешков

Дешков утре ще потегли от полпозишън утре, следван от Стефановски, Олегов и Йована Димова.

В Mini както в квалификацията, така и в двата квалификационни хийта най-бърз беше шампионът Данислав Арсов. Пилотът на GO GRILL изпревари само с 0.069 сек Васил Апостоловски в изключително оспорваната квалификация. Трети в нея беше Андрей Георгиев, а 4-и Слави Минков. Първите 4 се събраха само с 1 десета от секундата.

След това Арсов води и в двата манша от старта до финала, но не му беше никак лесно. В първия той бе притискан от Андрей Георгиев, който на финала бе само на 0.173 сек зад него. Подиумът допълни Игор Тешевич, следван от Юлиян Димитров.

Във втория манш Арсов отново трябваше да удържа атаките на Георгиев, който изглеждаше по-бърз, но не можа да го изпревари. Трети бе класиран Васил Апостоловски въпреки наказание от 3 секунди, тъй като финиширалите след него Слави Минков и Кристиян Димитров също получиха санкции за удар срещу съперник. Първият получи 3 секунди, а вторият 10 сек.

Наказания получиха още Петър Шингов (10 сек), Христо Младенов и Юлиян Димитров (всичките по 3 сек), а Томи Хаджийски беше дисквалифициран.

Така утре първи ще потегли Арсов, следван от Георгиев, Минков и Тешевич.

В общата категория Rotax Max/No Gear Open най-бърз в квалификацията беше Любомир Гърков (No Gear Open), следван от Мартин Беков, Люсиян Савов (и двамата от Rotax Junior) и Лора Христова (No Gear Open).

В първия манш след по-добър старт поведе Беков. Гърков бе втори и бе по-бърз. В опит да го изпревари обаче двамата загубиха скорост и от това се възползва Лора Христова, която пое лидерството. До финала тя бе подложена на сериозен натиск от Гърков, но плевенчаката задържа първата позиция.

Във втория манш обаче тя изобщо не успя да стартира заради предполагаме проблем със стартера. Така победата в него взе Гърков, следван от Савов, чиито гуми в края започнаха да прегряват и той бе доближен от Беков. Мартин в крайна сметка завърши 3-и.

Гърков ще е първи в решетката, а след него ще са Беков, Христова и Савов.