Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Очаквам следващите няколко състезания да са доста трудни

Гасли: Очаквам следващите няколко състезания да са доста трудни

373
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли очаква няколко трудни състезания в Европа. Пилотът на Алпин разкри, че не се планират никакви подобрения по автомобила в близко бъдеще. Гасли все пак приветства напредъка, който тимът постигна в последните надпревари.

Алпин направи огромна крачка назад през този сезон. Френският отбор твърдо заемаше последното място при конструкторите след първите няколко старта от кампанията. В резултат на тези слаби резултати отборът изпадна в криза и се раздели с няколко ключови специалисти

Отборът от Енстън постигна известен напредък в последните два старта. Първо Гасли финишира десети в Гран при на Монако, макар че се удари с Естебан Окон. В Канада двамата французи финишираха девети и десети. Така те добавиха още три точки към актива на Алпин. Това помогна на френския отбор да изпревари Уилямс и да заеме осмото място при конструкторите.

Резултат в Канада даде известна доза оптимизъм на Алпин. Но не трябва да се забравя, че той беше постигнат заради отпадането на няколко топ пилоти и променливи метеорологични условия.

Алпин не планира никакви подобрения в следващите няколко старта. Това кара Гасли да е песимист за шансовете на отбора в Барселона, Ред Бул Ринг и Силвърстоун.

„Няма да имаме подобрения в близко бъдеще. Знаем, че целта е в определен етап от годината да се случи нещо по-значимо“, сподели Гасли.

„Очаквам следващите няколко състезания да са доста трудни. Това важи още повече, ако са при  нормални условия. Това обаче е F1 и винаги имаш шансове в дадени моменти.“

„Ето защо трябва да сме сигурни, че ще останем на висота. Макар че няма да имаме ъпгрейди, ще се опитаме да се възползваме от всички възможности, които могат да се появят.“

Гасли предполага, че солидната работа в екип ще бъде от първостепенно значение за Алпин. Френският отбор се надява  да се справи възможно по-скоро с предстоящия труден период и да се пребори с Хаас и Уилямс.

„Това е нещо, от което се нуждаем до края на годината. Знам, че Уилямс изглежда разполага с конкурентен автомобил“, каза Гасли. „Като гледам квалификацията [в Монреал], тя беше доста впечатляваща. Хаас също изглежда има добро темпо на моменти.“

„Знаем, че в дадени дни трябва да извлечем най-доброто от това, с което разполагам. Не можем да си позволим да правим грешки и не можем да си позволим да поемаме излишни рискове. Състезанието в Канада беше управлявано много добре. Надявам се, че ще продължим по този начин до края на годината“, добави Пиер Гасли.

Еднократният победител в F1 коментира и предстоящата Гран при на Испания. Той очаква едни труден уикенд за отбора на толкова взискателното трасе край Барселона

„Пистата в Барселона вероятно е мястото, на което всички настоящи пилоти са карали най-много обиколки! Тя винаги е служила като добра тестова писта, тъй като има дълги прави и разнообразни комбинации от завои както с висока, така и с ниска скорост“, коментира Гасли.

„В Барселона има много предизвикателства, с които да се справим. Държим главите си сведени и работим усилено зад кулисите. Това е началото на интензивна тройка състезания. Спечелихме точки в последните две надпревара. Сега трябва да се стремим да продължим тази инерция. Очаквам го с нетърпение! Далеч от пистата ще следя Европейското по футбол. Тази седмица след тренировките е мачът на Франция срещу Холандия. Надявам се да успея да хвана част от него с Макс [Верстапен] и да се насладя на голяма френска победа“, завърши Пиер Гасли.