Начало Картинг Георги Димитров 5-и в третия кръг от европейските серии IAME X30

Георги Димитров 5-и в третия кръг от европейските серии IAME X30

114
0
Георги Димитров
Георги Димитров

Георги Димитров завърши на 5-о място в третия кръг от европейските серии IAME X30. Състезанието се проведе в Германия на писта Wackersdorf.

В петъчната квалификация българският пилот, който се състезава за екипа на Fusion Motorsport, се класира 16-и от общо 58 състезатели в клас Senior. Участниците бяха разпределени в общо четири групи, като всеки един участва в 3 от общо 6 елиминационни състезания.

В първия хийт Георги финишира 7, във втория 11 и в третия 15. В последния той кара с настройки за сухо и с „мокри“ гуми, защото пистата изсъхна много бързо, заради високата температура.

Елиминационните състезания класираха Георги 17-и за полуфинала в неделя. Полуфиналът се състоеше от 15 обиколки, където Георги финишира 8-и. Това предели и стартовата му позиция за финала, където кара много силно и стана 5-и, въпреки че имаше проблеми с карбуратора.

В екипа на Димитров останаха изключително доволни от резултата в това състезание, имайки предвид, че той беше най-малкият участник в този клас – едва 14 годишен!

До края на европейските серии IAME X30 остава още един кръг. Той ще се проведе на 29 август-1 септември на пистата Салбрис във Франция. В генералното класиране на шампионата Димитров е на 6-о място в своя клас.

Георги Димитров
Георги Димитров