Начало Други Георги Дончев ще гони рекорди на пистата Серес

Георги Дончев ще гони рекорди на пистата Серес

389
0
Георги Дончев

Българският пилот в Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев и неговият екип ще закрият официално сезона и ще се опитат да поставят нов рекорд на гръцката писта в Серес по време на „скоростен уикенд“ на 11 и 12 ноември.

Заедно с черно-бялото Porsche на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) обиколки в търсене на рекордни времена ще въртят още близо 50 автомобила, а в двудневния формат ще се включат професионални състезатели от европейски GT формати, които ще обучават български шофьори в тънкостите на скоростното и безопасното шофиране.

В уикенда ще участва и двукратният шампион на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов, с който пилотът участва в GT4. 

Сред участниците в инициативатаприсъстват спиращи дъха автомобили като Porsche, Subaru Impreza, няколко Nissan GT-R,Evo-модификации на Mitsubishi, модели на Lotus, McLaren, Ferrari California, Dodge Viper, Corvette и много други.

Както личи от официалното видео след събитието,https://www.youtube.com/watch?v=68pniYSHiFs, миналогодишното събитие повдигна сериозно летвата, а очакванията пред Overdrive Lap Battle Weekend тази година са още по-големи.

Гостите на събитието ще могат да усетят „на живо“ състезателното Porsche 911 GT3 Cup от 2016, което Георги Дончев и съотборникът му в Марвин Дийнст карат този сезон. Автомобилът пристига у нас веднага след  финалния старт от тазгодишния сезон на Porsche Sports Cup Германия, който ще се проведе този уикенд, на 21 и 22 октомври на Хокенхаймринг.