Начало Други Георги Дончев започна сезона с купа на Хокенхайм

Георги Дончев започна сезона с купа на Хокенхайм

255
0

Българският пилот Георги Дончев записа второ място в престижното състезание на Немската асоциация по моторен спорт, DMV Gran Turismo Touring Car Cup (DMV GTC), на писта Хокенхайм този уикенд.

Дончев и дебютантът Симеон Филипов се включиха като гост пилоти в два формата – ендуранс серията “Dunlop 60 minutes” и два спринта по 30 минути срещу 8 съперника в класа с модели на Porsche GT3 Cup и още близо 20 GT модели, сред които Mercedes AMG GT3, Corvette Z.06R GT3, Lamborghini Huracan GT3, Pagani Zonda, Audi R8 и много други.

Техническа повреда в автомобила попречи на участието на двамата в серията за издръжливост, но отлично каране на Дончев на квалификациите в спринта доведе до второ място в стартовата решетка. Пилотът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) успя да запази позицията си за 16 обиколки, въпреки твърде високото налягане на задните гуми, което направи неговото Porsche 991 GT3 Cup много трудно за управление в завоите.

Наред с второто място в класа, Георги Дончев финишира и с втора най-бърза обиколка в серията – 1:46.94, с почти секунда преди лидера Кристоф Дюпре с Porsche 911 GT3 с 1:47.829. За втория спринт зад волана застана Филипов, но дебютантът не успя да финишира след лек удар от съперник по средата на състезанието.

„Тази година започна отлично със страхотен Overdrive Lap Battle на Серес, после и втори на пистата в Бърно, сега продължавам с подиум в DMV. Много ми се иска да запазя тази инерция за целия сезон“, сподели Георги Дончев след финала и поздрави останалите българи, които се включиха във формата заедно с него – Симеон Филипов и Станислав Добрев.

Основният сезон за Дончев в Porsche Sports Cup започва след месец отново на Хокенхайм, като тази година българинът ще стартира във всички надпревари от програмата, а наред с тях ще се пробва на най-високото „едномарково стъпало“ – Porsche Carrera Cup, както и в още поне един старт от DMV GTC през октомври.