Начало Автомобилни новини GM инвестира 4 млрд. евро в бъдещето на Opel до 2016 г.

GM инвестира 4 млрд. евро в бъдещето на Opel до 2016 г.

29
0
опел

Бордът на директорите на General Motors (GM) използва срещата си в Рюселсхайм, за да подчертае своя ангажимент към Opel и Германия. Доказателство за този ангажимент също така е одобряването на една обширна инвестиционна програма, съгласно която GM ще инвестира 4 млрд. евро в Германия и Европа до 2016 година.

“Като глобална автомобилна компания GM има нужда от силно присъствие в Европа – по отношение на дизайна и развойната дейност, както и като производство и продажби,” заяви Дан Акерсон, председател и CEO на GM, по време на пресбрифинг в централата на Adam Opel. “Opel е ключа към нашия успех и разполага с пълната подкрепа на своята компания-майка.”

Бордът на директорите избра Германия за редовната си среща, за да получи информация от първа ръка за развитието на своята 10-годишна стратегия, наречена DRIVE!2022 и за трудната европейска автомобилна обстановка. Бордът също така използва възможността да се срещне с икономисти, членове на профсъюзи и политици.

Освен Акерсон на днешната пресконференция в Рюселсхайм се изказаха и Д-р Карл-Томас Нойман, СЕО на Opel, председателят на Надзорния съвет Стив Гирски и председателят на професионалния съюз Д-р Волфганг Шефер-Клуг. Бордът на директорите посрещна почетните гости Фолкер Буфие, Министър-президент на Хесе, Американския посланик Фил Мърфи, както и кмета на Рюселсхайм Патрик Бургхард, който поднесе за подпис от посетителите книгата за гости на града.

Д-р Карл-Томас Нойман, CEO на Adam Opel AG, изтъкна, че за Opel е голяма чест да бъде домакин на Борда на GM.

“Този Борд още веднъж ясно заяви, че нашият 10-годишен план DRIVE!2022, който предвижда да излезем отново на печалба до средата на десетилетието, има пълната подкрепа на нашата компания-майка.”

Голяма част от инвестициите ще са предназначени за моделната офанзива на Opel. До 2016 година Opel ще въведе на пазара 23 нови модела автомобили и 13 нови двигателя.