Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Австралия отчете близо $50 млн. загуби

Гран при на Австралия отчете близо $50 млн. загуби

61
0

Най-голямата си загуба от пет години насам регистрираха организаторите на Гран при на Австралия във Формула 1 – $49,2 млн. Годишният отчет на Australian Grand Prix Corporation бе представен пред местния парламент, като в него се отбелязва, че финансовите затруднения в глобален план продължават да имат значително отражение върху състезанието в Мелбърн.

Сумата пък е повече от два пъти по-голяма спрямо загубите през 2006 г., а в доклада се казва и че организацията като цяло е поскъпнала. Всички минуси се покриват от инвестиция на местното правителство в същия размер. В същото време се разкрива, че осмината директори на корпорацията, организираща събитието, са получили повече от 100 000 на човек. Председателят Рон Уокър обаче отказа коментар.

В доклада се казва още, че близо 8 млн. долара ще бъдат инвестирани в подобрения на пистата Албърт парк. От договора на трасето за домакинство остават още пет години и това определено предизвиква тревоги, изразявани за момента единствено от опозицията в местния парламент.