Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Унгария ще бъде едно от най-горещите състезания за тази...

Гран при на Унгария ще бъде едно от най-горещите състезания за тази година

1633
0
Гран при на Унгария 2023
снимка, Пирели

Гран при на Унгария ще бъде едно от най-горещите състезания за тази година. Според прогнозите, времето през целия състезателен уикенд на пистата Хунгароринг се очаква да бъде сухо и слънчево във всички сесии от F1. Вероятността за валежи през на следващите три дни е много малка.

Температурите на околната среда трябва да надхвърлят 30 градуса по Целзий и през трите дни от състезателния уикенд в Унгария. Очаква се стойностите да достигнат своя връх по време на неделната Гран при с дължина от 70 обиколки

Вчера на пистата се изля силен дъжд и имаше силен вятър. Това предизвика известни смущения за F1 отборите, които подготвяха съоръженията си в новия падок на Хунгароринг. По-рано тази година трасето модернизира своята инфраструктура. Въпреки вчерашната буря, от която пострада моторхума на Макларън, не се очаква дъжд до края на седмицата.

Петъкът ще даде на отборите приблизителна представа за условията,  което могат да очакват в деня на състезанието. Температурите на околната среда ще бъдат над 30 градуса още ще преди началото на първата свободна тренировка. Следобедната сесия също ще бъде при доста топло време, макар да се очаква и известна облачност. Очаква се температурата на асфалта да достигне 50 градуса. Това ще окаже сериозно влияние върху най-меките гуми на Пирели, които ще се използват в Унгария.

Времето в събота ще бъде с повече облаци, но без големи шансове за дъжд. Очаква се температурите в Унгария да не надхвърлят 30 градуса. Тъй като Пирели предлага най-меките си гуми този уикенд, пилотите няма да се притесняват за температурата на гумите си по време на квалификацията.

Прогнозите са в неделя да бъде изключително горещо и през целия ден да има много слънце. Така Гран при на Унгария може да се превърне в най-горещото Гран при за сезона досега. В часовете на състезанието се очакват температури от поне 33 градуса. Тази на асфалта се очаква да достигне 50 градуса. Така пилотите и отборите от F1 ще бъдат изправени пред условия, които са коренно различни спрямо тези в Силвърстоун.

Има вероятност да гръмотевична буря в неделя вечерта. Очаква се те да не засегнат състезанието, което трябва да приключи следобед.

Тази година падокът в Унгария има различен вид, тъй като претърпя реконструкция. Конфигурацията на пистата остава непроменена. Въпреки има няколко значителни промени в зоните за сигурност. На пети завой е добавена ивица с трева. На 12-ти завой вече има зона с вече чакъл, подобна на тази, въведена на Ред Бул Ринг. Нейната цел е да не изкушава пилотите от различните шампионати да превишават границите на пистата.