Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Греъм Лоудън: Напускането на Саймъндс ще окаже минимално влияние върху Маруся

Греъм Лоудън: Напускането на Саймъндс ще окаже минимално влияние върху Маруся

35
0
Маруся

Напускането на техническия консултант на Маруся Пат Саймъндс ще окаже минимално влияние върху развитието на отбора, мисли президентът и спортен директор на тима Греъм Лоудън.

Пат Саймъндс работи като технически консултант за отбора от Банбъри от 2011 г. Той напусна своята позиция през юли месец тази година и ще заеме мястото на Майк Кахлън в Уилямс като технически директор от 19 август.

Саймъндс е човек с богат опит в спорта. Той започва кариерата си във Формула 1 с отбора на Толеман в началото на 80-те години, бил е състезателен инженер на Михаел Шумахер в Бенетон, когато германецът спечели двете си световни титли с този тим. Той бе и изпълнителен технически директор в отбора на Рено.

Саймъндс допринесе доста за развитието на Маруся и преструктурирането отбора, като през миналата година тимът от Банбъри разви колата си най-много от началото на сезона (с повече от 2 секунди) в сравнение с всички останали отбори. Именно заради стабилната техническа структура на Саймъндс президентът на Маруся мисли, че напускането му няма да окаже голям ефект върху работата на екипа.

Пат ни остави много добра техническа структура, а ние винаги сме имали много добри и талантливи хора. Настоящата кола бе огромна стъпка напред от миналогодишната, а същите хора работят по автомобила за 2014 г. Влиянието (от напускането на Саймъндс, б.а.) е минимално заради тази структура. Спорно е дали ще повлияе на колата за 2015 г., но имаме време да изгладим нещата и в момента оценяваме всички видове възможности – каза Лоудън пред Аутоспорт.

Шефът на отбора Джон Буут пък обясни, че не бързат с решението си за заместник на Саймъндс, като първо трябва да уточнят какъв човек търсят:

Първото, което трябва да направим, е да определим какъв човек търсим: като Пат с организаторска и управленска роля или по-скоро технически директор, занимаващ се с дизайн и аеродинамика. Това може да е възможност за нас да направим следващата крачка (в развитието си), защото разполагаме със структурата. Първо трябва да се уверим, че няма прекъсване на работата по колата за 2014-та. Трябва да работим усилено с Ферари, както е и сега, за да си поемем въздух и да определим в коя посока да тръгнем. 

Ферари ще доставя двигатели на отбора на Маруся през следващата година.