Начало Рали Григор Григоров 4-и в своя клас на рали Идрия

Григор Григоров 4-и в своя клас на рали Идрия

145
0

Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев (Пежо 208 R2) завърши на 4-о място в своя клас RC4 и на 13-о в общото класиране на рали Идрия в Словения, което беше кръг от Европейския Рали Трофей (ERT) – Централна зона.

Българския екипаж се състезава за екипа на OPV на Рок Турк, с който по всяка вероятност ще работи и през следващия сезон с подкрепата на ЕНЕКОД. Българите трябваше да се справят с наводнените от дъжда отсечки и през двата дни.

„Изключително съм доволен от тази генерална репетиция с отбора на Рок Турк – OPV, работят супер-професионално, заяви пред RallyXpress Григоров. – Изпълних онези цели, които си поставих, независимо, че те бяха силно изменени от истинския тридневен потоп в Идрия.

Беше ужасно изпитание, каквото до момента не бях имал в състезание. На такива трасета, излизането с 5-10 сантиметра встрани е направо фатално за състезанието. И това се показа точно от броя на отпадналите тъкмо поради тези грешки.“

В състезанието участваха и пилотите на Motorsport Academy от едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy с автомобили Hyundai i20. След 6 годишна пауза извън ралитата, в надпреварата като пилот се включи Петър Гьошев, а навигатор му беше Димитър Спасов.

Двамата се представиха страхотно и завършиха първи в шампионата с аванс от над 1 минута пред другия български екипаж Денис Станчовски/Младен Карчев. На 3-о и 4-о място останаха Адам Вестлунд/Емил Бергквист от Швеция и Себастиан Тетер/Борко Томаш от Полша.