Начало Рали Григор Григоров с първо състезание за сезона в Islas Canarias

Григор Григоров с първо състезание за сезона в Islas Canarias

297
0
Григор Григоров
Григор Григоров

Григор Григоров стартира сезона си в ралитата с участието си на престижното ISLAS CANARIAS. Надпреварата е втори кръг от Европейския рали шампионат, като ще се състои между 3 и 4 май.

Пилотът на ЕНЕКОД ще вземе участие в категорията за млади пилоти – Junior ERC със своя автомобил Пежо 208 R2. 24-годишният състезател вече е на остров Гран Канария, където ще се проведе надпреварата.

„Изключително много се радвам, че съм част от Европейския рали шампионат, каза Григоров. – Дълги години работя за тази своя мечта. Още от първия старт в кариерата ми на рали пилот.

Това състезание пасва на стила ми на пилотиране – със своите технични и дълги етапи, за които се изисква постоянство, перфектна траектория и детайлна записка. Смятам, че имаме всичко нужно, за да се представим добре, уверен съм в своята подготовка и екип.“

На навигаторската седалка до Григоров ще е Янаки Янакиев.

С него двамата имат дълъг успешен опит като екипаж в кръгове от националното първенство. Както и цял сезон в едномарковия шампионат на Hyunadai Racing Trophy у нас.

„Янаки е изключително опитен професионалист. За първия ми старт от ERC имах нужда именно от такъв човек до себе си, на когото мога да се доверя напълно“, коментира Григоров.

„Надявам се това състезание да бъде успешно за нашия екип и да се представим по възможно най-добрия начин. Щастлив съм, че заставам до пилот като Григор, уверен съм в неговите способности“, споделя Янакиев.

Екипажът взе участие и в т. нар. Monday Test, организиран само за пилотите на Европейския рали шампионат, където двамата успяха да направят финални корекции по поведението на автомобила. И да обменят мнения с изтъкнати имена в съвременния рали спорт.

Григоров ще се бори за първото място сред ожесточената конкуренция на момчета с много опит и състезателни километри. По думите му битката за челната позиция няма да бъде никак лека. В края на годината големия победител в Junior ERC ще получи 100 000 евро парична награда и приза европейски шампион сред младите пилоти, който дори сам по себе си е напълно достатъчна мотивация за екипажа да покаже всичко, на което е способен.

Младият и обещаващ български рали състезател благодари на дългогодишния си генералния спонсор ЕНЕКОД, както и на всички останали партньори и медии, допринесли за участието му в престижния шампионат.

Рали ISLAS CANARIAS ще се състои 16 скоростни отсечка с дължина от 200 състезателни километра. Общата дължина на надпреварата е внушителните 575 км.