Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Губехме и в завоите, и на правите, обясни Верстапен

Губехме и в завоите, и на правите, обясни Верстапен

69
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен призна, че е губил време спрямо лидерите от Мерцедес както в завоите, така и на правите в свободните тренировки в Гран при на Австрия. В първата сесия той бе на 0.2 сек от Хамилтън, но във втората изостана на повече от половин секунда.

„Днес не беше добър ден, каза Макс. – Губехме известно време в завоите, а знаем, че губим и на правите. Трябва да подобрим колата. Освен това имах повреди по пода.

Нещо се счупи отвътре и трябваше да карам във втората тренировка със счупен в пода. Това опредено ми попречи и имах по-малко притискаща сила. За утре ще сложим нов и има къде да се подобряваме.“

Верстапен каза още, че балансът също не е бил перфектен и има какво да се желае и в тази посока. Холандецът не бе доволен и от бордюрите на пистата, които според него са твърде агресивни и нанасят повреди по колите.

„Тези бордюри са много агресивни в последните 3 години. Нещата са далеч от идеалните и всички се опитвам да ги избягват, заяви Макс. – Те могат да повредят предното ти крило. Затова не трябва да ги докосваме.“