Начало Автомобилни новини GWM на Автомобилния салон София 2024

GWM на Автомобилния салон София 2024

18
0
Haval Jolion

Наскоро представихме накратко очакваните новости от сравнително слабо разпространените в България китайски марки Geely, Lynk & Co и Dongfeng. Сега ще се спрем на доста популярната у нас Great Wall Motor (GWM).

На Автомобилния салон (18 – 27 октомври 2024) GWM ще очаква посетителите в зала 3, щанд #3.3 на Интер Експо Център. Гостите на салона ще могат да видят и пипнат някои от най-новите модели на китайския производител. Сред тях са премиум plug-in хибридът и флагман на марката WEY 05, премиерният за България и Европа изцяло електрически модел ORA 07, както и фейслифт на една от класиките на GWM – Haval Jolion, който е получил нова, впечатляваща визия.

Haval Jolion

На Автомобилния салон София 2024 компактният SUV пристига с обновена визия. Дизайнерите на марката са променили силуета чрез подчертаване на линии и детайли на автомобила. Добавени са   елементи в тъмна гама, което придава дълбочина и изразност. Черните прагове, вежди, релсите на покрива, както и страничните огледала допълват увереното „лице“ на Haval Jolion от серия 2024. С промените във външния вид и линията на автомобила естествено се постига и подобрение на аеродинамиката.

Интериорът на Jolion подобрява усещането за комфорт при шофиране с възможността за пълно адаптиране на позицията на волана. Обновеният SUV е получил и нова 7 DCT 300S-GW скоростна кутия. Тя осигурява по-прецизна и бърза смяна на предавките и добавя динамика в съвместната работа с двигателя. Моделът се предлага с бензинов двигател 1.5Т, предно предаване и възможност за избор между ръчна и автоматична трансмисия. Може да се поръча и с монтирана LPG система. Въпреки  компактния размер междуосието на Jolion от 2700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците и на втория ред седалки.

Ora 07

На автосалона в София изцяло новата електрическа Ora 07 дебютира не само на българския, но и на европейския пазар. По-рано тази година моделът отпразнува световната си премиера в Китай. След  Ora 03 автомобилът е вторият представител на електрическата марка на GWM, който пристига в България. Ora 07 обогатява продуктовото портфолио с ярко присъствие и подчертава дългосрочния ангажимент на компанията да развива електрическата мобилност.

GWM Ora 07 е изцяло електрически фастбек, който съчетава екстравагантен дизайн, първокласни функции за комфорт и усъвършенствани технологии за безопасност. Дългият 4871 мм, широк 1862 мм и висок 1500 мм модел е един от най-големите фастбек седани в D-сегмента. Ora 07 има четири врати със скрити дръжки и безрамкови прозорци, както и подвижен електрически заден спойлер. Оборудването включва  електрическа индукционна врата и интелигентни автоматични къси/дълги светлини. Модерното електрическо задвижване съчетава мощност с комфорт и ефективност.

Автомобилът се предлага в четири нива на оборудване и с два размера на батерията – 64 и 83 кВтч. Вариантите с предно или двойно предаване отговарят максимално добре на индивидуалните предпочитания. Двата базови модела Pure и Pro са оборудвани с 64 кВтч батерия и предно предаване. Задвижването с мощност 150 кВт и 340 Нм въртящ момент осигурява пробег до 440 км. Вариантът Pro+ предлага същата мощност, но с по-голяма 83 кВтч батерия, увеличавайки пробега до 570 км.

На върха е ORA 07 GT, захранвана от същата голяма батерия. Подчертано динамичният модел с два задвижвани моста развива 300 кВт (408 к.с.), 680 Нм и достига пробег от 520 км. Ускоряването от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди доказва, че не само дизайнът на Ora 07 GT е спортен.