Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън върнал газта с 50-60% в последните обиколки, за да не спука...

Хамилтън върнал газта с 50-60% в последните обиколки, за да не спука гума

67
0

Люис Хамилтън разкри, че в последните няколко обиколки на Гран При на Великобритания е върнал газта с около 50-60%. Причината за това е състоянието на гумите на Пирели, които създадоха огромни проблеми на Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Те трябваше да спрат в бокса за нови в самия край, след като предна лява гума и на двамата се спука. Двамата завършиха 7-и и 3-и.

„Отборът първоначално ме увери, че няма да имам проблем с предните гуми до финала, каза Люис. – Парчета от сликовете обаче започнаха да се разпадат, а в същото време разбрах и за спуканите гуми на Фетел и Кими и реших да върна газта с около 50-60% по цялата писта. Това бе причината да съм толкова бавен на финала, но най-важното бе да зарадвам феновете с победа.

Можех да си позволя този лукс, понеже имах 19 секунди преднина, която бях натрупал до този момент. Първото място ми позволи да настигна Фетел и така борбата започва отново точно преди лятната пауза в шампионата. Още след първите две състезания ви казах, че титлата ще се реши в края на сезона.“