Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън сменя скоростна кутия, отива пет места назад на грида

Хамилтън сменя скоростна кутия, отива пет места назад на грида

68
0
Люис Хамилтън

Тимът на Мерцедес ще смени скоростната кутия в автомобила на Люис Хамилтън. Това означава санкция преместване с пет места на стартовата решетка.

От тима обясниха, че по време на първия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Австралия в колата на англичанина имало хидравличен теч и било истински късмет, че той завършил. Тъй като скоростната кутия не е поправена, се налага смяната й с нова, което автоматично води до наказание.

Хамилтън бе четвърти във втората свободна тренировка в Бахрейн, на позиция зад съотборника си Валтери Ботас. И двамата имаха известни грижи с темпото, като финландецът сподели, че с тима трябва да подобрят скоростта на F1 W09 с гумите суперсофт.

Ботас също е със сменена скоростна кутия. Тъй като обаче той получи санкция след катастрофата си в квалификацията в Мелбърн, има право на смяна без наказание.

„Въпреки че днес нямахме проблеми с издръжливостта и изпълнихме цялата си програма, денят не бе най-добрият да нас от гледна точка на представянето”, заяви техническият директор Джеймс Алисън. „Имаме доста работа по колите, за да постигнем настройки, които ще ни позволят да се борим и в квалификацията, и в състезанието.”