Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън посвети полпозишъна на феновете си

Хамилтън посвети полпозишъна на феновете си

79
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън спечели 76-и полпозишън в кариерата си днес на пистата Силвърстоун. Англичанинът се пребори с пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен в оспорвана битка и не криеше емоциите си, след като слезе от колата. Той посвети успеха на феновете си на трасето, споделяйки, че не би се справил без тяхната подкрепа.

„Това бе една от най-добрите обиколки в кариерата ми. Бих казал, че бе най-натовареният тур, който съм изживявал. Треперех от емоции. Адреналинът скочи над всякакви граници. Истинска лудост е, като си помисля, че това е 76-ата ми първа позиция”, коментира англичанинът.

„Първата ми обиколка бе доста добра, но видях, че съм втори. Това, разбира се, добавя нещо към напрежението. Следващият тур бе с 0,09 сек по-добър и само се молех това да е достатъчно.”

„Дадох всичко от себе си. Битката с Ферари-тата бе ужасно близка – те намериха скорост, когато стигнахме до Q3. Трябваше да надскоча лимита, за да извлека това време от колата.”

„Невероятно благодарен съм за подкрепата, защото без феновете не бих могъл да се справя. Знаех, че са там, по трибуните. Всеки път, когато изляза, ги виждам как ме поздравяват. Подкрепата, която получавам на тази писта, е феноменална и означава всичко за мен.”

Хамилтън каза също така, че стартът и справянето с гумите ще са ключови за развоя на състезанието.

В същото време Ботас бе разочарован, след като остана четвърти на грида.

„Темпото ни беше добро. Мисля, че обиколката вървеше чудесно до последните два завоя, където загубих няколко десети. Смятам, че можех да съм в борбата за полпозишън, ако не беше тази грешка. Ферари изглеждаха бързи още от вчера, така че очаквам сериозна битка и утре. Няма да е лесно да ги изпреваря, но има възможности. Ред Бул изглежда малко изостават, но никога не се знае – може пък да са силни в неделя!”, допълни финландецът.