Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Битката в шампионата ще е една от най-сериозните, които съм изживявал

Хамилтън: Битката в шампионата ще е една от най-сериозните, които съм изживявал

53
0
Мониша Калтенборн

Люис Хамилтън спечели 54-та победа в кариерата си във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Китай. Английският пилот на Мерцедес обаче изрично отбеляза колко силно бе темпото на Себастиан Фетел в надпреварата. Според него това предвещава много сериозна битка в шампионата.

„Състезанието днес бе много, много трудно за всички ни. На път за грида излязох с интермедии, след опитах и сухи гуми, с които обаче бе невъзможно да се кара. Всички потеглихме с интермедии и управлението бе наистина сложно, тъй като на места вече бе изсъхнало, а никак не е лесно едновременно да се стараеш да удържиш колата на пистата и да пазиш гумите”, коментира Хамилтън.

„Себастиан и този младеж тук (Макс Верстапен – б.р.) свършиха страхотна работа. Аз искам само да благодаря на отбора – невероятно горд съм с всички: личния ми екип и всички, работещи толкова упорито, за да направят възможни подобни успехи.”

„Мисля, че битката в шампионата ще е една от най-сериозните – ако не и най-сериозната, която съм изживявал. Нямам търпение да участвам, при това не само срещу Себастиан, а и срещу останалите момчета. Ферари са свършили фантастична работа и мисля, че е страхотно, че и двамата имаме възможност да се борим. В последните 20 обиколки постоянно питах какви са неговите (на Фетел – б.а.) времена, за да вървя според темпото му. Той намали малко разликата, но успях да остана пред него.”