Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Ботас се надяват на известен напредък в квалификацията

Хамилтън и Ботас се надяват на известен напредък в квалификацията

106
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън бе трети, а съотборникът му Валтери Ботас – четвърти в следобедната сесия на пистата Монца. Английският пилот на Мерцедес отбеляза след петъчните тренировки, че Ферари има предимство на домашното си трасе.

„Събудихме се в проливен дъжд, така че първата сесия не бе толкова натоварена, колкото е по принцип. Направихме няколко обиколки, но беше като ден в офиса, когато нямаш кой знае колко работа. В един момент даже дремех в колата! Следобед обаче натрупахме доста турове и видяхме, че изоставаме малко от Ферари и в къси, и в дълги серии, както бе и на Спа. Чувствах се доста добре в моите обиколки, но Ферари бяха малко по-бързи днес”, обясни той.

Хамилтън каза още, че целият отбор работи упорито, тъй като вижда отделни области на изоставане.

„Надявам се на малка стъпка за квалификацията. Битката е много сериозна вече доста състезания наред и те имат малко предимство от средата на лятото, но ние можем да преодолеем трудностите”, допълни той.

Ботас каза от своя страна, че на мокра писта точките за спиране на Монца се откриват трудно.

„Изглеждахме конкурентоспособни на мокро. За щастие следобед изсъхна. Дългите серии от обиколки бяха особено важни, тъй като се очаква състезанието да е на суха писта. Няма да е лесно, но все още има някои неща, които да подобрим за квалификацията. Колата се държеше по-добре в бавните завои в сравнение със Спа, което е чудесен прогрес в правилната посока. Прогнозата за времето за утре не е напълно ясна, така че трябва да сме подготвени за всичко”, каза финландецът.