Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Даваме милиони за първокласен продукт, а получаваме нещо далеч по-некачествено

Хорнер: Даваме милиони за първокласен продукт, а получаваме нещо далеч по-некачествено

87
0
Макс Верстапен

Отношенията между Ред Бул и Рено отдавна не са добри, но претърпяха още един удар по време на Гран при на Унгария заради отпадането на Макс Верстапен. Холандският пилот вървеше пети в началото на състезанието, когато се обади по радиото, че няма мощност. Той отпадна с повреда в MGU-K и открито ругаеше по радиото, паркирайки болида си отстрани на трасето.

„Не може ли просто да продължа?”, попита Верстапен екипа си. „Не ми пука дали ш******т мотор ще се строши… Какъв ш***н майтап, през цялото ш****о време. Честно!”

„Понякога думите те предават. Наистина жесток малшанс за Макс – проблем с двигателя. Не е изненада. Няма да казвам твърде много. Но ние плащаме милиони паунди за тези двигатели. Даваме пари за първокласен продукт, а е доста очевидно, че получаваме нещо далеч по-некачествено. Така че подобен развой е разочароващ. Ще позволя на Сирил (Абитебул – управляващият директор на Рено Спорт – б.р.) да изложи извиненията си по-късно”, заяви шефът на Ред Бул пред Скай Спортс.