Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда се оттегля от Формула 1?

Хонда се оттегля от Формула 1?

89
0
Хонда

Хонда може да се оттегли от Формула 1, твърдят запознати със ситуацията. Според тях японската компания е прекратила договора си със Заубер и е на път да стори същото с контракта с Макларън.

Заубер и Хонда подписаха споразумение за доставка на задвижващи системи за сезон 2018 г. през април тази година. Японците обаче договориха условията с Мониша Калтенборн, която внезапно бе освободена от швейцарския екип дни преди Гран при на Азербайджан. Твърди се, че на Хонда не допадала несигурността в Хинвил, където до тази сутрин все още няма нов шеф на тима. От Хинвил току-що обявиха назначаването на Фредерик Васьор на поста.

В Япония пък се появи друг слух. Той гласи, че Хонда може да купи Заубер и да остане във Формула 1 със заводски отбор. Смята се, че собствениците на спорта от Либърти Медия лобират за такава сделка.

Междувременно в Гадзета дело Спорт се появи публикация, според която от Макларън са се свързали с Ферари с молба Скудерията да обмисли евентуална доставка на агрегати за британския тим догодина. Авторът на материала Пино Алиеви е сред ветераните в падока и с много силни връзки в Маранело. Предполага се, че ако от Ферари се съгласят на подобна сделка, то моторите ще носят различна марка. От известно време се говори за възможността тя да е Алфа Ромео. Появиха се и предположения за Додж, основани на увеличаващите се връзки на Макларън със Съединените щати.