Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Квалификацията в Бахрейн доказва, че нямаме „парти режим”

Хамилтън: Квалификацията в Бахрейн доказва, че нямаме „парти режим”

77
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че представянето на Мерцедес в квалификацията за Гран при на Бахрейн е доказателство, че тимът няма специален режим за работа на агрегатите си. Четирикратният световен шампион даде четвърто време в сесията, докато съотборникът му Валтери Ботас бе трети. Той обаче има наказание (пет места назад на грида) за смяна на скоростна кутия.

„Това, предполагам, доказва, че твърденията за „парти режим” на задвижващата система в последното състезание, са неверни. Ферари свърши страхотна работа този уикенд, имат скорост. Те са по-бързи навсякъде по трасето. Малко по-добре работят с гумите, което се случва винаги на горещи писти като тази”, обясни Люис.

„За мен като цяло нещата не вървят, но се надявам утре да преобърнем ситуацията. Смятам, условията водят до намаляване на разликата. Във Ферари може да имат и нови елементи – режимите на двигателите им този уикенд са толкова добри, колкото и нашите. Вижда се на правите, че са бързи колкото нас, ако не и по-бързи. На гореща писта е трудно да поддържаш температурата на гумите, а те винаги са били добри в това.”

Хамилтън каза още, че надпреварата в Бахрейн ще е едно от най-трудните състезания за него и Мерцедес от доста време насам.

„Целта ни ще е ограничение на щетите. Ще стартирам със софт, тоест би трябвало да изкарам по-дълъг стинт. Интересно ще е как ще се получи с различните стратегии. Не знам какво можем да постигнем, но ще дам всичко, на което съм способен”, допълни англичанинът.

Ботас заяви, че е разочарован да не е на първа редица, въпреки че има напредък с колата си от първите тренировки до квалификацията.

„Определено трябва да се потрудим върху представянето си на такъв тип писти и в подобни условия. Смятам, че настройките ни за надпреварата са добри, но е трудно да преценя точно какво е състезателното ни темпо. Мисля, че ще водим битка с Ферари и Ред Бул. Миналата година научих много за управлението на гумите на това трасе и сега мога да използвам тази информация. Определено ще се борим утре. Надявам се и Люис да вземе хубави точки, за да поддържаме натиска върху Ферари”, каза финландецът.