Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес пред завършване на новия договор на Хамилтън

Мерцедес пред завършване на новия договор на Хамилтън

100
0
Люис Хамилтън,Мерцедес,старт

Екипът на Мерцедес е пред финализиране на новия договор на Люис Хамилтън. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф след Гран при на Австралия.

Сегашният контракт на британеца изтича след края на този сезон, като според индикациите е просто въпрос на време да бъде подновен. Хамилтън е в Мерцедес от 2013 г. и спечели титлите в 3 от последните 4 години.

„Преговорите ни с Хамилтън започнаха от януари и в момента се развиват по правилния начин, каза Волф. – На път сме да довършим и последните неща в контракта и няма причина да смятаме, че това няма да се случи скоро.“

Хамилтън не започна по най-добрия начин новия сезон, като завърши 2-и в Гран при на Австралия, въпреки че беше най-бързият пилот на пистата, като спечели и квалификацията с над 0.6 сек аванс.

Според Люис съотношението на силите тази година още не е ясно, като нови неща ще бъдат разкрити в следващите състезания. „От опита, който имам, обикновено нямаме ясна картина за реда в колоната преди да са минали първите 4 състезания, каза Люис.

– Досега е минало само едно. Отиваме в Бахрейн за следващото и ще има възходи и спадове. Във Ферари са наистина бързи на правите и ще бъдат бързи в следващата надпревара. Те винаги са добри на горещи писти. Въпреки че е нощно състезание, то е тежко за гумите.“