Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се радва, че се класира пред двата Макларън-а на грида

Хюлкенберг се радва, че се класира пред двата Макларън-а на грида

56
0

“Бихме ли Макларън или не?“, попита Нико Хюлкенберг, след като приключи последната си бърза обиколка в квалификацията за Гран при на Сингапур.

„И пред двата Макларън-а си“, отговориха му от питуола.

Възклицанието на немския пилот на Рено след това бе цензурирано от ФОМ, но удовлетворението му бе очевидно.

„Имаме силен автомобил тук. Битката с Макларън в квалификацията бе чудесна. Те вървяха пред нас до последната обиколка, когато направих наистина добър тур“, коментира Хюлкенберг след сесията. „Радвам се, че ще съм седми на стартовата решетка. Наясно сме, че надпреварата в Сингапур е непредсказуема и всичко може да се случи. Просто трябва да сме готови и да внимаваме по време на цялото състезание.“

Спортният директор на Рено Алан Перман обобщи представянето на екипа в сесията като добро.

„Джолион [Палмър] вървеше добре в Q1 и Q2, но изтърва задните гуми във втория сегмент. До 20-и завой темпото му бе такова, че лесно щеше да се класира в Q3. Позицията му не е толкова лоша – ще може да тръгне с нови гуми, а и ще имаме стратегическо предимство“, обясни Перман.

„Нико малко ни стресна в Q1, когато условията на пистата бързо се подобряваха. След това направи рутинна квалификация и макар Макларън-ите да бяха труден противник, направи фантастична обиколка, донесла му седмото място и класиране пред тях.“

Торо Росо също имаше един автомобил в Q3 – този на Карлос Сайнц. Испанецът се радваше на постижението си, тъй като не изглеждаше особено конкурентоспособен в петъчните тренировки.

„Скоростта ни се върна в квалификацията и съм много доволен! Сега трябва да мислим за състезанието, защото то няма да е лесно. За съжаление някои от най-големите ни съперници са доста пред нас, така че утре ще сме по-скоро в отбранителна позиция“, обясни Сайнц.