Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: При Алонсо има тенденция да създава хаос където и да отиде

Хорнер: При Алонсо има тенденция да създава хаос където и да отиде

68
0
Фернандо Алонсо

Сагата около освободилия се след решението на Даниел Рикиардо да напусне Ред Бул кокпит продължава с пълна сила. В нея бе въвлечено и името на Фернандо Алонсо, чието решение за бъдещето все още не е известно. Двукратният световен шампион може да продължи кариерата си в няколко посоки, но до момента няма индикации какво е решил. Той е във ваканция, от която публикува няколко кадъра в социалните мрежи.

Възможността Алонсо да се присъедини към Ред Бул обаче изглежда малко вероятна. Към този извод навеждат и думите на шефа на тима Кристиан Хорнер в интервю за официалния сайт на Формула 1. Той обяснява, че много уважава испанеца, но едва ли би било разумно да го привлече в Милтън Кийнс.

„Фернандо е страхотен пилот, фантастичен. Но при него има тенденция да създава хаос където и да отиде. Не съм сигурен, че най-разумното нещо за отбора би било Фернандо да се присъедини към нас”, обясни Хорнер. „Бихме предпочели да инвестираме в млади хора, отколкото да вземем пилот, който очевидно е към края на кариерата си.”

Кристиан Хорнер е канил два пъти Алонсо да стане част от Ред Бул, като първите преговори са още през 2008 г. Разговорите обаче завършват с неуспех.

Що се отнася до решението на Рикиардо да напусне тима от Милтън Кийнс, то Хорнер обясни, че австралиецът има своите основания.

„Дадохме му всичко, което поиска и пак не беше достатъчно, за да остане. Така че не става дума за пари, статут, отдаденост или продължителност (на договора)”, обясни британецът.

Според шефа на Ред Бул Рикиардо се е опасявал да не се стигне до момент, когато да се наложи да играе поддържаща роля спрямо Макс Верстапен. Според контрактите обаче, двамата щели да са напълно равнопоставени.

Предполага се, че Алонсо ще вземе решение за бъдещето си съвсем скоро. Майкъл Андрети вече заяви, че трябва докъм средата на август да знае какво ще прави испанецът, за да може да подреди плановете на тима си в Индикар. В Макларън също чакат да разберат в каква посока ще тръгне Фернандо, от което зависи още дали Щофел Вандоорн ще остане в тима и дали Карлос Сайнц ще отиде в Уокинг. По-младият испански пилот е смятан за най-логичния заместник на Рикиардо в Ред Бул. Той обаче като че ли не гори от желание да се върне там, особено с Макс Верстапен като съотборник. Информациите, че лагерът на холандския състезател не иска Карлос в отбора, бяха опровергани от Хелмут Марко.