Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Състезанията трябва да са точно такива

Хамилтън: Състезанията трябва да са точно такива

73
0
Роберт Кубица

Люис Хамилтън спечели Гран при на Испания и се доближи на 6 точки до Себастиан Фетел в генералното класиране на Формула 1 след пет кръга от шампионата за 2017 г. Пилотът на Ферари финишира втори на Каталуния.

Хамилтън стартира от полпозишън, но се забави на старта и изгуби първата позиция. Той и Фетел бяха с различни стратегии, като дори се сбутаха при едно от излизанията на Себастиан от питлейна. В тази битка надделя немският пилот на Ферари, но броени обиколки по-късно Люис го задмина.

„Отборът свърши невероятна работа днес”, коментира англичанинът след финала. „Състезанията трябва да са точно такива – с близки битки. Себастиан бе невероятно близо и страшно бърз. Екипът се справи страхотно със стратегията.”

„Не знам какво точно се обърка на старта. Трябва да седна с момчетата и да видя какво стана, защото потеглянето ми не бе достатъчно добро. Мислех, че съм сторил всичко необходимо, но в този момент колелата ми превъртяха.”

Относно сблъсъка с Фетел в първи завой, Люис повтори, че според него това е истинско състезание: „Беше страхотно. Не бих го променил за нищо на света.”