Начало Рали Х. Солберг: Решението да съм с Фиеста в асфалтовите кръгове е правилно

Х. Солберг: Решението да съм с Фиеста в асфалтовите кръгове е правилно

34
0

Решението да не участва в асфалтовите надпревари през сезон 2010 с Форд Фокус RS WRC е било абсолютно правилно, коментира Хенинг Солберг. Норвежецът сподели, че се е убедил в това след резултатите, постигнати с Фиеста S2000 в рали България 2010.

Малко преди надпреварата край Боровец се появи информацията, че по време на четирите асфалтови надпревари от календара на WRC за сезон 2010 Солберг ще замени своя Фокус RS WRC с Фиеста S2000. Така например за следващия макадамов кръг във Финландия пилотът отново ще е зад волана на Фокус-а, но в Германия, Франция и Испания, които са на асфалт, ще е с Фиестата.

Според Соберг решението му да се откаже от Фокус-а за сметка на Фиеста-та се е потвърдило от резултатите му в рали България, където завърши 10-и.

– Беше добро решение – коментира Хенинг. – Наистина се радвах да карам Фиеста, тя е истински асфалтов автомобил и това се чувства. Прилича на картинг автомобилче. Не знам какво става с Фокус-а, но изглежда не мога да разбера поведението му на асфалт. Не мога да го накарам да работи за мен. С Фиеста-та не е така, наистина се наслаждавам, когато я карам.