Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер убеден, че Верстапен ще преодолее трудностите

Хорнер убеден, че Верстапен ще преодолее трудностите

120
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен имаше проблеми в петъчните тренировки за Гран при на Азербайджан и уикендът на четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2018 г. не започна добре за него. Това бе отбелязано нееднократно в комбинация с инцидентите му от предходните надпревари. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче е убеден, че състезателят ще превъзмогне трудностите.

„Моментът е труден за него. Убеден съм, че ще го преодолее. Виждали сме подобно нещо и при други пилоти. Просто трябва да направи стабилни квалификация и състезание тук”, заяви Хорнер пред Скай Спортс F1.

Той допълни, че тимът познава таланта на Верстапен и един добър резултат в Баку би стабилизирал пилота.

Самият състезател определи деня си като сравнително приличен и каза, че колата е бърза.

„Очевидно е, че не съм доволен от инцидента в първата тренировка. Имаше малко вятър, изпуснах задната част, завъртях се и ударих стената. Механиците ми обаче свършиха страхотна работа и за щастие катастрофата не ни повлия твърде много”, заяви Верстапен.

„След това си изпълнявахме програмата се и във втората сесия колата бе много конкурентоспособна. Темпото бе добро. Кими [Райконен] е бърз, а и Себастиан [Фетел] със сигурност ще е на ниво утре. Освен това знаем, че Мерцедес разполага с квалификационен режим, така че и тяхната скорост ще е по-висока. Но когато се чувстваш уверен в болида си, обикновено печелиш три-четири десети от секундата на трасе като това в Баку. Що се отнася до втората тренировка, мисля, че имаше проблем със сензор и няма повод за тревога.”