Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд остава оптимист за 2010 година

Хайдфелд остава оптимист за 2010 година

35
0

Ник Хайдфелд е уверен по отношение на шансовете си да получи титулярно място през 2010 година. Германецът имаше доста тежък сезон, но се надява, че отборът на Заубер скоро ще бъде потвърден като участник през 2010 година.

Ясно е, че има много фактори, които трябва да се вземат под внимание“ – обяснява германецът. „Но при всички положения е много жалко. BMW искаха да спечелят титлата във Формула 1 и мисля, че можехме да постигнем тази цел. Сега просто стискам палци Заубер да получат място на стартовата решетка през 2010 година.“

Както Хайдфелд, така и Роберт Кубица са популярни и утвърдени имена във Формула 1, като полякът вече намери място в Рено. Така „Бързия Ник“ е уверен, че е малко вероятно лошата му година да накърни репутацията му.

Не съм разочарован от представянето си през 2009 година, тъй като според мен аз изкопчих максимума от колата, която имах. Но когато се бориш за победи и подиуми, хората гледат към статистиката – най-малкото медиите го правят. За щастие хората, които ръководят отборите, могат да гледат отвъд това. Затова и като цяло съм доста оптимистично настроен за бъдещето си.