Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Беше много трудно да намерим правилния баланс на автомобила

Хамилтън: Беше много трудно да намерим правилния баланс на автомобила

2286
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън финишира на пета позиция в днешната квалификация на Хунгароринг. Пилотът на Мерцедес се бореше с баланса на своя болид през целия ден. Хамилтън също така призна, че е имал трудности със загряването на гумите. Същевременно Джордж Ръсел отпадна още в Q1 и ще потегли от дъното на колоната.

Хамилтън даде 10-то време в последната свободна тренировка в Унгария. Условията в тази сесия бяха подобни на тези във втората петъчна, макар и температурите да бяха малко по-ниски.

Хамилтън имаше на разположение два комплекта нови меки гуми в последния квалификационен сегмент. Той постигна пето време в първия си опит каране. Мерцедес обаче го изпрати обратно на пистата възможно най-бързо, тъй като имаше нова заплаха от дъжд

Британецът направи малко подобрение на втората си бърза обиколка в Q3 и даде пети резултат. Малко след това квалификацията бе спряна заради инцидент на Юки Цунода.

След подновяването на сесията оставаха малко повече от две минути за завършване на последната обиколка. За нещастие, условията на пистата не позволяваха подобряване на времената.

„Беше много трудно да намерим правилния баланс на автомобила. Вероятно това се е влошило от жегата, но дори и в по-хладните условия днес все още изпитвахме трудности“, сподели Хамилтън. „Беше истинско предизвикателство да накараме гумите да работят и не успяхме да ги насочим към желаната температура. Ако бяхме оптимизирали всичко, вероятно щяхме да сме с една-две десети по-бързи. В крайна сметка днес нямахме достатъчно скорост, за да се борим за полпозишън.“

Прогнозите са утре да бъде много топло. Това ще направи състезанието предизвикателство. От друга страна всички са в една и съща лодка. Ще бъде интересно да видим къде е нашата скорост спрямо тези около нас. Темпото ни в дългите серии тренировка беше стабилно. Ще трябва да изчакаме и да видим къде ще се намираме утре“, добави пилотът на Мерцедес.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел беше жертва на променливите условия в квалификацията. Британецът направи обиколка в заключителната фаза на Q3 и се надяваше да мине напред. За нещастие, Ръсел не разполагаше с достатъчно гориво, за да запише финален тур. Така той остана едва 17-ти в днешната сесия

„Днес не свършихме достатъчно добра работа. Не успях да направя обиколка по-рано в Q1 и това ни направи уязвими близо до финала. След червения флаг бяхме на най-влажната част от пистата. След това нямахме достатъчно гориво, за да завършим обиколка, тъй като тя беше най-суха“, коментира Ръсел.

„Трябваше да минем спокойно, но не се случи. На първо място не трябваше да сме в тази позиция. Всичко това е за моя сметка. Ще го разгледаме тази вечер, за да разберем какво се случи, какво се обърка и как да гарантираме, че това няма да се повтори.“

„Това определено не е мястото, на което трябва да се класираме. Все пак трябва да имаме автомобил, с който да се борим за точките утре. Показахме добра скорост по време на тренировките, а темпото ни в дългата дистанция беше окуражаващо. Утре е нов ден и ще видим какво можем да постигнем“, добави пилотът на Мерцедес.