Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в ден 1 на Пол Рикар

Хамилтън най-бърз в ден 1 на Пол Рикар

24
0

Люис Хамилтън даде най-доброто време в първия ден от тестовете на пистата Пол Рикар, където всички тимове от Формула 1 работят тази седмица.

Хамилтън бе единственият, който направи обиколки за по-малко от 66 секунди, давайки най-добро време от 1:05.600, въпреки че направи най-малко обиколки. В сряда бе ползвана конфигурацията 2D SC с дължина от 3. 593 км.

Всички отбори се бяха съсредоточили върху подготовка за Гран при на Монако, като няколко интересни аеродинамични елемента се появиха по колите.

Лидерът във временното класиране и настоящ шампион Кими Райконен даде второ време, но бе с 4 десети по-бавен от своя опонент. Италианският екип ползва през повечето време своя обикновен нос, но накрая финландецът опита и другия нос със специфичния отвор. Ферари казаха,че ще ползват въпросния нос в Монако, след като не бе счетен за подходящ в Турция.

Роберт Кубица с БМВ даде трето време след 124 обиколки. След него се нареди Марк Уебър с Ред Бул.

Себастиан Фетел най-накрая се качи за първи път в новия STR3 на Торо Росо. Колата с интересния елемент отзад тип „перка на акула” би трябвало да бъде ползвана в Монте Карло, след като дебютът й бе отложен поради инцидент на Себастиан Бурде по време на тестове. Фетел определено се представи на ниво, като успя да се нареди пред Нико Розберг, чийто екип също ползва вариант на „перка на акула”. Пилотът на Уилямс направи най-много обиколки, след като завъртя 154 обиколки.

Алекс Вурц се завърна към работа на пистата, като кара за Хонда. Японците пробваха нов вариант на своите крила „Дъмбо”.

Тойота също направиха аеродинамични подобрения, като това включваше и ново задно крило, тествано от Тимо Глок.

Витантонио Лиуци също се качи в болид за пръв път от много време насам, тествайки за Форс Индия. Той даде девето време, като зад него остана само тест пилотът на Рено Лука ди Граси.

Времената от ден 1 на Пол Рикар:
1. Хамилтън (Макларън Мерцедес)1:05.600 мин.
2. Райконен (Ферари) + 0.049 сек.
3. Кубица (БМВ Заубер) + 0.577 сек.
4. Уебър (Ред Бул) + 0.748 сек.
5. Фетел (Торо Росо)+ 0.772 сек.
6. Розберг (Уилямс Тойота) + 0.971 сек
7. Вурц (Хонда) + 1.081 сек.
8. Глок (Тойота) + 1.335 сек.
9. Лиуци (Форс Индия) + 1.746 сек.
10. Ди Граси (Рено) + 1.830 сек.