Начало Избрани Хамилтън: Случилото се с Перес беше състезателен инцидент

Хамилтън: Случилото се с Перес беше състезателен инцидент

5119
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Георги Тодоров/Lapbg

Люис Хамилтън коментира контакта със Серхио Перес по време на вчерашния спринт на Спа. Пилотът на Мерцедес бе категоричен, че случката е състезателен инцидент и не бе толкова ядосан от наказанието, което получи от стюардите.

Хамилтън потегли седми във вчерашния спринт на изсъхващото белгийско трасе. Седемратният световен шампион влезе в бокса за интермедии веднага след старта на краткото състезание.

Хамилтън се върна на позиция точно зад Серхио Перес. Мексиканецът също направи питстоп след прибирането на колата за сигурност. Двамата започнаха оспорван двубой на трасето, докато в същото време преследваха Пиер Гасли от Алпин.

Борбата между Хамилтън и Перес ставаше все по-оспорвана с напредване на спринта на Спа. Двамата имаха контакт на завой №16, след който Перес получи поражения в своя болид. Състезателят на Ред Бул започна да губи все повече скорост и в крайна сметка се прибра в бокса. Случилото се между двамата бе разгледано от стюардите, които наложиха 5-секундно наказание на Хамилтън. състезателят на Мерцедес се смъкна от четвърта на седма позиция след финала на спринта в Белгия

Хамилтън коментира случилото се между него и Перес и заяви, че това е било нормален състезателен инцидент.

„Случилото се с Перес беше състезателен инцидент. Няма какво повече да кажа по въпроса“, сподели Хамилтън малко след края на спринта.

„Усещането ми е, че става дума за състезателен инцидент, при това в най-сложните условия. Половината от моя автомобил беше пред неговия, но да, беше много жалко“, продължи Хамилтън. „В крайна сметка бях четвърти, но след наказанието станах седми. Така или иначе не получаваш много точки в тази сесия. Ще се опитаме да поправим автомобила и се надяваме на по-добро състезание“, каза още пилотът на Мерцедес.

Седемкратният световен шампион добави, че е имал поражения в пода, които са му попречили да се бори с Гасли.

„При сблъсъка имах повреда на пода, така че загубих много притискаща сила. За съжаление, след това задната част на автомобила започна да става нестабилна, гумите се разкъсваха и не можех да се доближа повече до Пиер“, допълни Люис Хамилтън.

Перес също коментира контакта със своя съперник от Мерцедес. Мексиканецът разкри, че е получил сериозни поражения в автомобила и се е наложило да се прибере в бокса.

„Имахме много щети от контакта с Люис. Той на практика мина през цялата дясна страна на автомобила. След като разбрахме за щетите, решихме да се оттеглим“, коментира Перес.

„Това означаваше, че състезанието ми е приключило. Както и да е, очаквам с нетърпение днешната[Гран при]. Също така се надявам да успея да си върна загубените точки“, добави състезателят на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)