Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ще останем предпазливи относно очакванията си до края на уикенда

Хамилтън: Ще останем предпазливи относно очакванията си до края на уикенда

1667
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън изкара един много силен първи ден от състезателния уикенд в Азербайджан. Пилотът на Мерцедес намери място в топ 3 и в двете свободни тренировки. Макар да бе доволен от темпото си, Хамилтън остана предпазлив относно остатъка от уикенда. Същевременно Джордж Ръсел изкара един труден ден в Баку заради технически проблеми.

Хамилтън остана втори в откриващата тренировка в Баку. Седемкратният световен шампион се чувстваше добре на уличното трасе и водеше през голяма част от сесията. В последните секунди той беше изместен от Макс Верстапен. Въпреки това темпото на британеца беше налице

Състезателят на Мерцедес остана трети във втората свободна тренировка на градската писта в Баку. Той обаче не е сигурен къде точно ще бъде мястото му в подреждането утре. Трябва да се има предвид, че някои отбори в челото вероятно ще направят стъпка нагоре при използване на пълните режими на двигателите.

„Беше наистина добър ден“, каза Хамилтън след втората тренировка. „Наслаждавах се на днешния ден, Тръгнах добре от самото начало и направих постепенни стъпки с настройките. За пръв път имах чувството, че няма неща, на които да трябва да се връщаме. Беше като едно последователно изграждане.“

„Не знам как е темпото ми в дълга серия с обиколки в сравнение с другите, тъй като не направихме огромно количество пробег. Мисля, че Ред Бул-ът изглежда доста бърз, както и Ферари, но ние сме там или приблизително там.“

„Ще останем предпазливи относно очакванията си до края на уикенда. Ще се опитаме да направим най-доброто, което можем и с това, с което разполагаме. Надявам се, че сме [толкова] близо до челото, колкото изглеждаме. Ще разберем утре“, добави Хамилтън.

Мерцедес използва старата спецификация на пода този уикенд. Според Хамилтън, това не оказва толкова голяма разлика в представянето.

„Наистина е трудно да се каже какво щеше да е усещането от автомобила с другия под. Трудно е да се усети голяма разлика между двете части. Не съм недоволен от тази, която имаме сега“, заключи Люис Хамилтън.

Денят не беше никак добър за другия пилот на Мерцедес Джордж Ръсел. Британецът завърши осми и девети в двете днешни сесии. Ръсел пропусна началната фаза на FP2, след като отборът забеляза нещо нередно в данните му и реши да смени силовият му агрегат в паузата между двете сесии

Ръсел не беше в синхрон с останалите както в по-дългите серии, така и в летящите обиколки. Няколко минути преди края той бе извикан в бокса, тъй като бе забелязан друг проблем в болида.

„Не съм сигурен какво се случи. Разбрахме, че трябва да сменим двигателя, тъй като имахме проблем след FP1. Очевидно това забави началото на втората сесия. След това имахме проблем и в края на FP2. Това не беше най-добрият ни петък, това е сигурно“, каза Ръсел.

„Проблемът беше в FP1 беше в двигателя. След това в края на FP2 се получи повреда в сензора. Влязохме в бокса, тъй като мислехме, че имаме теч на вода, но не беше така. Усещането беше добро, не се чувствах превъзходно за там и се борех.“

Ръсел също така нямаше отговор на темпото на Хамилтън и в двете свободни тренировки.

„Определено не бях на ниво в сравнение с Люис. Борех се с увереността в автомобила и да управлявам гумите в правилния прозорец. Трябва да подобря малко темпото си за утре и да се опитам да намаля разликата“, заключи Джордж Ръсел.