Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В Макларън можем да сме горди от постигнатото

Хамилтън: В Макларън можем да сме горди от постигнатото

37
0

Тимът на Макларън-Мерцедес разполагаше с може би най-слабата кола в началото на сезона, но въпреки това с изминаването на всяко състезание в Уокинг прогресираха методично и така се стигна до първата победа за сезона в Германия, постигната от Люис Хамилтън. Успехът бе последван от второ място във Валенсия и още една победа в Сингапур, а в Япония и Бразилия световният шампион отново се качи на подиума, макар и на последното стъпало. В последното състезание в Абу Даби пък Хамилтън водеше люта битка със Себастиан Фетел, но технически проблем го принуди да се оттегли от борбата.

„Мисля, че всички ние можем да бъдем горди от това, което постигнахме тази година. Започнахме сезона с най-бавната кола в решетката, но никога не се отказахме и в Абу Даби можехме спокойно да поспорим дали колата ни не бе най-бързата от всички, а това е едно абсолютно невероятно постижение.

Научих много относно усилието, отдадеността и мотивацията – неща, които почти приемаш за даденост, когато си най-отпред, но които значат много повече, когато  се бориш отзад. Израстнах както като човек, така и като пилот. Тази година бях изправен пред доста повече препятствия, отколкото през изминалите два сезона и мисля, че сега вече знам много по-добре как да се справям с нещата. По-добре, отколкото дори само преди година.

Мисля също и че сега сме много по-близки като група. Периодът ни на познанство се увеличи с още година и връзката между нас е много по-силна, познаваме се много по-добре. Това е нещо, което наистина оценявам и мисля, че това ще ни направи доста по-добри бойци догодина“, обясни световният шампион, който тази година изгуби шансове за защитаване на титлата си доста рано. Той обаче добави:

„Ако трябва да съм честен, готов съм да се състезавам отново още следващата седмица. В момента мисля, че мога спокойно да кажа – влюбен съм във Формула 1 повече от всякога и просто нямам търпение да се върна отново към състезанията.“