Начало Избрани Хамилтън защити Ред Бул: В този спорт нали става дума за иновации?...

Хамилтън защити Ред Бул: В този спорт нали става дума за иновации? Всички се опитват да извлекат максимума от правилата

287
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че от Ред Бул са свършили добра работа по повод устройството, което стана предмет на дискусии в навечерието на уикенда за Гран при на САЩ. Седемкратният световен шампион бе попитан как ще коментира ситуацията, довела до промяна на процедурата за технически прегледи.

„Вижте, аз разбрах за тази история точно преди да дойда на пистата, но в този спорт нали става дума за иновации? Ред Бул е лидер през последните години и въвежда нови неща. Като цяло всички отбори преглеждат правилата и се стараят да извлекат максимума от тях, дори и да е нещо съвсем дребно“, заяви Хамилтън

„От ФИА са направили изявление, взели са мерки, така че трябва да продължиш да се развиваш и да има по-добро следене на нещата. В крайна сметка обаче те (Ред Бул – б.р.) са свършили добра работа. Господ знае откога имат устройството, а печелиха шампионати. Не мисля, че едно нещо ще ги спре, но всички останали трябва да продължат да въвеждат иновации като лидерите вместо само да се опитват да догонват“, допълни Хамилтън.

По отношение представянето на Мерцедес Хамилтън сподели, че се надява този уикенд F1 W15 да има по-добър баланс. Според него по-дългата пауза след Гран при на Сингапур е помогнала на екипа да открие грешките си.

„По принцип отборът работи непрекъснато, но сега имаха време да анализират всичко, което се обърка. Малко излязохме от синхрон спрямо останалите. Другите отбори имаха новости в моменти, когато ние нямахме. Ние ще имаме тук (на COTA) например. Други екипи бяха с нови неща на Зандвоорт, Ферари беше, мисля, на Монца. Ние не следвахме този порядък и малко се загубихме с настройките, опитвайки се да извлечем възможно най-много от пода например. Мисля, че разбрахме какво сбъркахме. Тоест може би не точно сбъркахме, а къде се отклонихме. Надявам се за този уикенд да започнем да се връщаме към по-добър баланс“, обясни Хамилтън.

„Почти невъзможно е да извлечеш веднага всичко от един нов пакет, освен ако не извадиш късмета всичко да проработи веднага. Миналата година дойдохме тук, не трябваше да променям кой знае какво, а балансът от самото начало бе чудесен. Девет и половина пъти от 10 не се получава така. Трудно е, но това е положението за всички. Това ни поставя под сериозно напрежение и поставя голям фокус върху симулациите. При нас симулациите не бяха идеални през последната година, но постоянно се трудим по тях. Други изкарват болида на пистата и той работи от самото начало. Надяваме се да сме направили достатъчно грешки и сега да стъпим на по-добра база“, каза още Хамилтън.

Очакванията на Джордж Ръсел са Мерцедес да има дори по-голям прогрес от обичайния

„Ние оставихме новостите, които донесохме на Спа. Затова сега на практика правим две стъпки с новия пакет. Надяваме се той да има сериозно влияние, да ни вкара отново в битката поне в квалификация и след това в борбата за подиум в състезание. Реалистично погледнато сме наясно, че Макларън и Ред Бул са със сериозно предимство спрямо всички останали“, каза Ръсел.