Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на полпозишън в Малайзия

Хамилтън на полпозишън в Малайзия

70
0

Люис Хамилтън с Мерцедес ще стартира от първа позиция в Гран при на Малайзия, след като бе най-бърз в квалификацията за място на старта на пистата Сепанг. Шампионът доминираше и в 3-те части от сесията, като остави зад себе си Нико Розберг на 0.414 сек. От втора редица ще потеглят Верстапен и Рикаирдо с Ред Бул, а след тях се наредиха Фетел и Райконен от Ферари. Кими бе по-бързият пилот на Скудерията в първите 2 части от квалификацията, но в края не завърши последната си обиколка и загуби позиция от Фетел. Седми и осми са пилотите на Форс Индия – Перес и Хюлкенберг.

 

 

След първата част на квалификацията отпаднаха Алонсо, които стратегически не прави истински бърза обиколка, тъй като така или иначе ще стартира последен, Верлайн, Окон, Гутиерес, Палмър, Насър и Ериксон. Най-бърз в сесията бе Хамилтън с гуми софт, следван от Розберг и Райконен. Последният изпревари само с 1 хилядна от секундата съотборника си Фетел. Дженсън Бътън имаше проблеми, като излетя на изхода на завой 14, но след това направи достатъчно добър тур, за да премине в следващата фаза. 

 

Във втория сегмент Хамилтън изпревари Розберг с половин секунда, слизайки до невероятните 1:33.046 мин. Трети и 4-и бяха пилотите на Ред Бул, като отново Верстапен бе пред Рикиардо. Във Ферари Райконен пък отново бе по-бърз от Фетел, като двамата заеха 5-ата и 6-ата позиция. Сред отпадналите 6 изненадата бе Ботас, който остана 11-и. А в топ 10 влезе Дженсън Бътън. Другите елиминирани пилоти бяха Грожан, Гутиерес, Магнусен, Квят и Сайнц.

 

В третата част Хамилтън направи отново страхотна обиколка и записа 1:32.850 мин. След него бе Верстапен на 0,6 сек, следван от Рикиардо, Райконен и Розберг. Германецът бе едва 5-и, пред Фетел, след като допусна грешка при излизането от завой 6. При вторите опити Розберг подобри значително времето си, въпреки грешка на последния завой и стана 2-и. Верстапен остана 3-и, следван от Рикиардо, а Фетел в самия край изпревари Райконен и се нареди 5-и.