Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надявам се Бътън да бъде заместник на Алонсо

Хамилтън: Надявам се Бътън да бъде заместник на Алонсо

33
0

Люис Хамилтън заяви, че се надява бившият му съотборник в Макларън Дженсън Бътън да се върне на пистата и да замести Фернандо Алонсо за Гран при на Монако. Испанецът ще пропусне уикенда в Монте Карло заради участие в 500-те мили на Индианаполис с болида на Андрети Аутоспорт със съдействието на Макларън и Хонда.

„Страхотно е, че пилот от Ф1 ще има възможност да кара на Инди 500, коментира Люис предстоящото участие на Алонсо в САЩ по време на пресконференцията на пилотите преди началото на уикенда в Бахрейн. – Пилотите би трябвало да могат да участват и в други серии. Надявам се Дженсън да се върне като заместник на Алонсо. Ще бъде чудесно за спорта. Той е пилот от висок калибър.“

Относно очакванията си за предстоящото състезание на пистата Сахир, Хамилтън смята, че Ферари ще са много силни заради високите температури. Британецът очаква разликите да са още по-малки. „Дори може те (Ферари) да са по-напред от нас, каза Люис. – Битката с Ферари и Фетел сега е по-вълнуваща, отколкото с моя съотборник Розберг.”

Що се отнася за възможността Хамилтън да участва в подобен тип надпревари, Люис коментира: „Не бих пропуснал състезание от Ф1 този сезон заради други надпревари. Харесвам MotoGP и НАСКАР. Бих опитал състезания в тези шампионати. Инди 500 е много различна категория с различни коли, настройки, писти, където колите са много близо една до друга при много висока скорост. Мога да си представя, че не е лесно да се справиш с тях.”